Η πρώτη πτήση των γαλλικών Rafale πάνω από το Αιγαίο, ο ανεφοδιασμός εν πτήσει

 




Εντυπωσιακές εικόνες με τα γαλλικά μαχητικά Rafale να κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στο Αιγαίο ήρθαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της άσκησης «Σκύρος 2021».


Τα αεροσκάφη βρέθηκαν στην χώρα στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης και απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας, μαζί με τα ελληνικά F-16 και τα Mirage 2000, κάνοντας σύνθετες αεροπορικές ασκήσεις σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών. Μάλιστα, στο πλαίσιο της άσκησης, τα ελληνικά μαχητικά Mirage-2000 και τα Rafale ανεφοδιάστηκαν εν πτήσει από γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού Airbus A-330TT στα 24.000 πόδια πάνω από τη Ζάκυνθο.


Σημειώνεται ότι η άσκηση έγινε παρουσία του υπ. Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Πατρίκ Μεζονέβ.


Βίντεο: Η πρώτη πτήση των Rafale πάνω από το Αιγαίο

Οι Γάλλοι κατασκευαστές έχουν βαφτίσει τα μαχητικά «Rafale», ,με την ονομασία τους στα ελληνικά μεταφράζεται σε «ριπή ανέμου», ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει πλήρως με την καταιγιστική δράση των μαχητικών αεροσκαφών στους αιθέρες και στο πεδίο των επιχειρήσεων.


https://youtu.be/1wOMukUkzps


«Με τη άσκηση αυτή οι αεροπόροι μας παίρνουν μία πρόγευση των δυνατοτήτων των νέων αεροσκαφών, η προμήθεια των οποίων συμφωνήθηκε πρόσφατα και εγκρίθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων. Είναι μια προμήθεια που η ταχύτητα με την οποία θα ολοκληρωθεί οφείλεται, μεταξύ άλλων, και στην πολύ σημαντική συμβολή του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας. Γεγονός που αποδεικνύει ότι με την πάροδο του χρόνου έχουμε δημιουργήσει με τη Γαλλία σταθερό και συνεχώς αναπτυσσόμενο πλαίσιο στρατιωτικής συνεργασίας, με το οποίο εξασφαλίζουμε, ενισχύουμε και εδραιώνουμε ένα ασφαλέστερο γεωπολιτικό περιβάλλον στην περιοχή μας», τόνισε μεταξύ άλλων σε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.



Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/san-ripes-anemoy-ptisi-rafale-pano-apo-aigaio

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά