Οι νέοι Ανθυπολοχαγοί ΕΜΘ και το ζήτημα της παραγραφής χρεών του Δημοσίου προς αυτούς

 





Πριν απο καιρό δημοσιεύσαμε την απάντηση του Οικονομικού του Στρατού όπου αναφέρει ότι όσοι έχουν γίνει Ανθυπολοχαγοί προερχόμενοι απο τον θεσμό των ΕΜΘ θα πάρουν αναδρομικά τα χρήματα του βαθμού και θα ανέβουν στην Β κατηγορία όταν αυτό νομοθετηθεί.

Ωστόσο το Δημόσιο πλεον παραγράφει χρέη όσων περάσουν τα 2 χρόνια.

Έτσι οι Ανθυπολοχαγοί εν ενεργεία ΕΜΘ που έγιναν το 2019 κινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα που τους αναλογούν εφόσον έχουμε Φεβρουάριο 2021 και τίποτα με το μισθολογικό τους δεν έχει νομοθετηθεί ακόμα. Δηλαδή πλησιάζουν τα 2 χρόνια και απορούν αν θα γίνει παραγραφή χρεών Δημοσίου.

Και επίσης δεν έχουν ενημερωθεί αν τελικά ανέβουν Β Κατηγορία σε ποιο κλιμάκιο θα ανήκουν. Πράγμα που κανένας δεν έχει αναφέρει.

Υπάρχει βέβαια η πληροφορία ότι υπάρχει καθυστέρηση διότι δεν υπάρχουν χρήματα. Και επίσης ότι μπορεί να μη νομοθετηθεί καθόλου διότι εφόσον ζήτησαν βαθμολογική αποκατάσταση και την πήραν δεν υπάρχει λόγος να αποκατασταθεί και το μισθολογικό (το οποίο ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθεί το βαθμολογικό)



Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά