Σύσκεψη με τους Διευθυντές των Παραρτημάτων του Πολεμικού Μουσείου

 





Εποικοδομητική χαρακτήρισε ο Πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αναστάσιος Λιάσκος τη σύσκεψη που είχε με τους Διευθυντές των Παραρτημάτων του Πολεμικού Μουσείου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο κ. Λιάσκος επεσήμανε μεταξύ άλλων πως κυρίαρχος στόχος είναι η εξωστρέφεια του Πολεμικού Μουσείου και των Παραρτημάτων του, με ενέργειες, δράσεις και εκδηλώσεις, αλλά και συνεργασίες με ιδιωτικούς και δημόσιους Φορείς, προκειμένου να αναγνωριστούν και να αναδειχθούν ευρύτατα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Το Πολεμικό Μουσείο, επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Λιάσκος, επιβάλλεται να αποκτήσει την εξωστρέφεια που του ταιριάζει όχι ως μια «περικλεισμένη λειψανοθήκη», αλλά ως ένας πολιτιστικός χώρος, ο οποίος εκφράζει τη διαχρονική -από την αρχαιότητα- αγωνιστική διαδρομή των Ελλήνων, προκειμένου η κοινωνία να απολαμβάνει σήμερα τα αγαθά της ασφάλειας, της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ευημερίας.
Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στις δράσεις που έχουν ήδη γίνει όσο και στις επικείμενες, στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την εθνική Παλιγγενεσία.
Οι Διευθυντές σκιαγράφησαν την «εικόνα» των Παραρτημάτων και παρουσίασαν συνοπτικά τις προτάσεις τους για τις δράσεις και εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το 1821.
Ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο να δίνει κατευθυντήριες οδηγίες για τη γενικότερη μουσειακή αναβάθμιση και διαδραστικότητα των Παραρτημάτων του Πολεμικού Μουσείου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Α’ και Β’ Αντιπρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αντιστράτηγος Νικόλαος Χιονής και Υποπτέραρχος Ιωάννης Θεοδοσουλάκης, οι Διευθυντές των Παραρτημάτων Θεσσαλονίκης, Τρίπολης και Ναυπλίου, Ταξίαρχος Ευάγγελος Τραγαζίκης, Αντισμήναρχος Δημήτρης Φωτόπουλος και Υποπλοίαρχος Δημήτρης Παπακωνσταντίνου (ΠΝ) αντίστοιχα, καθώς και η Προϊσταμένη της 3ης Εφορείας του Πολεμικού Μουσείου Ανδρονίκη Αναστασάκη.
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά