Το ΓΕΕΘΑ βοηθά στους εμβολιασμούς στα ακριτικά νησιά- Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί στο Καστελόριζο

 




Από το Καστελλόριζο ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα ο εμβολιασμός των κατοίκων των μικρών νησιών του Νοτίου Αιγαίου, που είναι και ο πρώτος μαζικός εμβολιασμός στη χώρα.



Ο εμβολιασμός κατά του κοροναϊού υλοποιείται με βάση το σχέδιο που έχει εκπονηθεί από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ ειδικά για τα μικρά νησιά του Νότιου Αιγαίου, κάτω των 1.000 κατοίκων, και στόχο έχει την αποτελεσματική θωράκιση τους έναντι της πανδημίας Covid-19.


Ο σχεδιασμός εφοδιασμού για τον εμβολιασμό του πληθυσμού των νησιών, έγινε από το ΓΕΕΘΑ σε συντονισμό με το Υπουργείο Υγείας και σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. 



Το σχέδιο το οποίο θα αναπτυχθεί εντός του Φεβρουαρίου, προβλέπει ότι ο εμβολιασμός θα είναι οριζόντιος, για όσους κατοίκους των μικρών νησιών επιθυμούν να εμβολιαστούν, ανεξαρτήτως ηλικίας ή επαγγελματικής ιδιότητας -σε αντίθεση με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα στην υπόλοιπη χώρα, όπου προτεραιότητα έχουν συγκεκριμένες ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες του πληθυσμού.Μέσα στον Φεβρουάριο, τα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων θα εφοδιαστούν με τον απαιτούμενο αριθμό εμβολίων, καθώς και με το ιατρικό προσωπικό που θα χρειαστεί, για να εμβολιαστεί, όποιος επιθυμεί. Η μεταφορά των εμβολίων και προσωπικού για τη φάση 4 εμβολιασμού των νησιών που αφορά τα νησιά κάτω των 1.000 κατοίκων - για όλους τους επιθυμούντες κατοίκους ανεξαρτήτως ηλικίας  -  γίνεται αεροπορικώς με μέσα του ΓΕΕΘΑ και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας αλλά και ακτοπλοϊκώς με σκάφη του λιμενικού.


Πηγή: skai.gr


Πηγή: https://www.skai.gr/news/ygeia/koronoios-synexizontai-oi-emvoliasmoi-sto-kastelorizo

Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook | @skaigr on Instagram

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά