Το πολιτικό κόστος και οι στρατιωτικοί που έβαλαν το χέρι τους για να απολυθούν οι συνάδελφοι με προβλήματα υγείας

 



Η εξαγγελία του Υπουργού Νίκου Παναγιωτόπουλου για νομοθετική ρύθμιση των στρατιωτικών ειδικής κατάστασης έρχεται σε δύσκολη εποχή.

Καταρχήν η απόφαση αυτή δεν είναι άμεσα δική του αλλά άλλων. Και το πολιτικό κόστος θα είναι μεγάλο.

Ο Υπουργός σε κοινοβουλευτική απάντηση αναφέρει ότι όσοι πάσχουν απο ανίατες ασθένειες θα αποστρατεύονται. Βέβαια διπλωματικά δεν διευκρινιζει αν ανίατες εννοεί και τις δυσίατες.

Άραγε θέλει όντως μη υγιής στρατιωτικούς στην ενεργό υπηρεσία; Μη υγιης είναι και ο στρατιωτικός που δεν έχει κριθεί ΕΥ ή ΥΓΡ.
΄Το μεγαλύτερο ποσοστό των στρατιωτικών έχουν προβλήματα καρδιάς και ορθοπεδικά προβλήματα τα οποία δεν τα δηλώνουν απο φόβο μην τους γυρίσει όπως λένε μπούμερανγκ.

Η αποστρατεία ωστόσο των εν ενεργεία ανίατων ή δυσίατων μιας και κατα τον ίδιο προσβάλλουν την επιχειρησιακή ικανότητα του στρατεύματος σημαίνει περιπέτειες με δικαστήρια (μιας και ήδη αρκετοί έχουν κινηθεί αναλόγως σε περίπτωση της νομοθετικής ρυθμισης) και πολλά λεφτά για το Άμυνας αφού θα πληρώσει αποζημιώσεις.

Πως όμως ο Υπουργός έφτασε σε μια τέτοια απόφαση ώστε να θέλει να διώξει προσωπικό που έχασε ην υγεία του εν ώρα υπηρεσίας.

Μήπως απο προτάσεις στρατιωτικών που θέλουν να διώξουν συναδέλφους τους ; 

Τι εχουν να φοβηθούν απο ανθρώπους που δεν έχουν υγεία οι εγκεφαλικά υγιής και κάνουν τέτοιες προτάσεις για να κάψουν έναν Υπουργό πολιτικά.
Εκτός αν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς που βγάζουν ευ τους στρατιωτικούς και φοβούνται κάτι άλλο διαφορετικό απο αυτο που νομίζουμε.
Αν όντως φταίνε οι γιατροί και δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους υποθετικά μιλώντας γιατί δεν τους διώχνετε αυτους;

Κύριε Υπουργέ σεβαστείτε το αξίωμα σας γιατί μέχρι τώρα έχετε αποδείξει ότι είστε ικανός ανάμεσα σε ¨ανίκανους¨ χακί γυρολόγους και αφήστε ήσυχους τους στρατιωτικούς που κάνουν όλοι γιατροί και προσωπικό γραφείου μια χαρά τη δουλειά τους. Τόσα χρόνια απο το 1974 δεν είδαμε προβλήματα , τώρα βγήκαν στην επιφάνεια;

Κοιτάξτε να δικαιώσετε τους ΑΣΣΥ που πραγματικά υπάρχουν μεγάλες αδικίες και να βοηθήσετε η χώρα να είναι πανίσχυρη τόσο σε υλικό και σε έμψυχο δυναμικό (κάτι το οποίο εξαιρετικά έχετε βάλει σε καλό δρόμο)

Οι χακί σειρήνες μεταδίδουν εκκωφαντικούς ήχους και ταραχή φέρνουν στο στράτευμα κάτι το οποίο με νόμο θα έπρεπε να καταργήσετε άμεσα!!!! Αυτό θέλει νομοθεσία!

 


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά