Έναρξη παραδόσεων νέων εξαρτύσεων στον Ελληνικό Στρατό

 

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

Άρχισαν στις 29 Δεκεμβρίου 2020 οι παραδόσεις των νέων εξαρτύσεων μάχης τύπου γιλέκο (Plate Carrier) της ελληνικής εταιρείας ELMON, στον Ελληνικό Στρατό. Την συγκεκριμένη ημερομηνία, η Ανωτέρα Στρατιωτική Διοίκηση Υποστήριξης Στρατού (ΑΣΔΥΣ) υπέγραψε το Πρωτόκολλο Οριστικής Παραλαβής των 2.300 εξαρτύσεων που ανέλαβε να παραδώσει η εταιρεία.

Η προμήθεια αφορά την Σύμβαση υπ’ αριθμ. 0039Α/20 που ανατέθηκε στην ELMON στις 31 Αυγούστου 2020 με αντικείμενο την παράδοση των 2.300 εξαρτύσεων και των λοιπών απαρτίων που τις συνοδεύουν. Η παράδοση έγινε στο 2ο Τάγμα Υλικού Πολέμου, από το οποίο θα κατευθυνθούν σε μονάδες για χορήγηση στο προσωπικό.

Η εξάρτυση σχεδιάστηκε από την Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης της ELMON σε συνεργασία με στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων που εργάσθηκαν επί τούτου το προηγούμενο διάστημα. Η πλήρης εξάρτυση περιλαμβάνει πέρα από τον βασικό φορέα, ζώνη μάχης, θήκη γενικής χρήσης, θήκες γεμιστήρων G3/M16/Minimi/ FN MAG, θήκες χειροβομβιδων, IFAK, θήκη ασυρμάτου και σακίδια 36lt ή 55lt με την τελική διαμόρφωση να προσαρμόζεται ανάλογα στον εκάστοτε τελικό χρήστη.

πηγη:Έναρξη παραδόσεων νέων εξαρτύσεων της ELMON στον Ελληνικό Στρατό - Δούρειος Ίππος (doureios.com)

 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά