Νησίδες Ανακύκλωσης στο Στρατόπεδο Παπάγου

 



Στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για την προστασία του περιβάλλοντος, το ΓΕΕΘΑ εκπόνησε και υλοποιεί Σχέδιο Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών με χωριστή συλλογή επιμέρους απορριμμάτων και άχρηστων υλικών εντός του Στρατοπέδου ΠΑΠΑΓΟΥ.

Στο εν λόγω Σχέδιο προβλέπεται η κατασκευή 7 περιφραγμένων και φυλασσόμενων Νησίδων Ανακύκλωσης με τροχήλατους κατάλληλα χρωματισμένους πλαστικούς κάδους χωρητικότητας 1100 και 660 lt και διακριτής συλλογής απορριμμάτων (χαρτί/χαρτόνι, μέταλλα, πλαστικό, γυαλί και βιοαπόβλητα), καθώς και εγκατάσταση 94 Γωνιών Ανακύκλωσης, δηλαδή πεδίων μικρής έκτασης κυρίως σε εσωτερικούς χώρους με μικρούς πλαστικούς κάδους χωρητικότητας 50 και 100 lt για κατάλληλη συλλογή απορριμμάτων (χαρτί / χαρτόνι, μέταλλα, πλαστικό και γυαλί ).

Επί του παρόντος έχουν κατασκευαστεί 2 από τις 7 Νησίδες Ανακύκλωσης και τελούν υπό κατασκευή άλλες 2, με την κατασκευή των τελευταίων 3 να ολοκληρώνεται στις αρχές του 2021. Η εγκατάσταση των 94 Γωνιών Ανακύκλωσης έχει ολοκληρωθεί στο σύνολό της.

Η όλη προσπάθεια αποτελεί έμπρακτη εφαρμογή του Πρωτόκολλου Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Βιοαποβλήτων στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», που έχει υπογραφεί την 21 Οκτωβρίου 2020 από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά