ΠΟΜΕΝΣ:Ελεύθερη Διέλευση Στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων – Υποθαλάσσια Σήραγγα Πρέβεζας – Ακτίου

 

Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

 1.   Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, ως αποδέκτρια νεότερης επιστολής από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ), επανέρχεται στο θέμα της διέλευσης των στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων και ιδιαίτερα της διέλευσης στην Υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου.

2.   Σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο (α) σχετικό, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής κατά την συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, παρουσία και του Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου, τοποθετήθηκε θετικά στην πρόταση του Περιφερειάρχη για την θέσπιση κάρτας ημέρας σε όσους διαμένουν στις όμορες περιοχές, ανταποκρινόμενος στο πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, για έκπτωση στα διόδια της Υποθαλάσσιας σήραγγας Πρέβεζας – Ακτίου.

3.   Η υλοποίηση της ανωτέρω πρότασης θα έχει ως αποτέλεσμα, την δωρεάν διέλευση των κατοίκων κατά την επιστροφή τους προς τον τόπο διαμονής τους (δηλαδή 50% έκπτωση). Στην εν λόγω πρωτοβουλία θα πρέπει να συμπεριληφθούν τα στελέχη που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου και διαμένουν στην Περιφέρεια Ηπείρου, λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι στρατιωτικοί που μετακινούνται προς την Μονάδα για την εκτέλεση των 24ώρων υπηρεσιών τους, επιστρέφουν στην κατοικία τους την επόμενη ημέρα.

4.   Επιπρόσθετα ως Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ προτείνουμε να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο των προτάσεων που έχουμε καταθέσει με τα(β) https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1011-pomens-doste-epitelous-lysi-stis-metakiniseis-tou-stratiotikoy-prosopikoy-diodia-m-m-mκαι (γ) σχετικά https://www.pomens.gr/enimerosi/epistoles/1093-pomens-ziteitai-lysi-stin-eleytheri-dielefsi-ton-stratiotikon-apo-stathmoys-diodion-logo-tou-covid-19, για τα θέματα διελεύσεων από Σταθμούς Διοδίων και μετακινήσεων με τα ΜΜΕ όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξιότιμοι κκ. Υπουργοί, Αξιότιμοι κ.κ. Βουλευτές της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Αξιότιμε κ. Γενικέ Γραμματέα, Αξιότιμοι κ.κ. Αρχηγοί,

5.   Τα παραπάνω μέτρα θεωρούνται επιτακτικά καθόσον αμβλύνουν τις υφιστάμενες αυξημένες υπηρεσιακές και όχι μόνο, υποχρεώσεις των εν ενεργεία στρατιωτικών, αλλά και διότι περιστέλλουν περαιτέρω το κόστος του οικογενειακού προγραμματισμού λόγω των υπαρχουσών δημοσιονομικών δεδομένων, ώστε εν τέλει τα στελέχη να συνεχίσουν προσηλωμένα αλλά κυρίως με ασφάλεια, το υψηλού σκοπού έργο τους.

6.  Κατόπιν των ανωτέρω καλούμε τις Πολιτικές Αρχές που κοινοποιείται το παρόν να εξετάσουν με προσοχή τα εν λόγω θέματα, σε συνεργασία με την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και να πράξουν αναλόγως προς την επίλυση τους. 

7.  Εισηγητής θέματος: Αναπληρωτής Οργανωτικός Γραμματέας: Υπσγός (ΤΣΕ) Λεμονιάς Απόστολος, τηλέφ. 6983511103.

8. Χειριστής θέματος, Αντιπρόεδρος Μέριμνας Προσωπικού: Επισμηναγός (ΤΣΕ) Νικόλαος Παναγιωτίδης, τηλέφ. 6983503377.

 

Μετά τιμής

Για το Διοικητικό Συμβούλιο     

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος Ρώτας

Επγός (ΥΔΚ)

Γεώργιος Θεοδώρου

Τχης (ΠΖ)

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Τα διόδια του Ακτίου κατά καιρούς αλλάζουν χέρια προφανώς λόγω εταιριών που είχαν συμβάλλει στην χρηματοδότηση - εργασίες της σήραγγας.
    Πριν κάποια χρόνια υπήρχε εταιρεία δεν θυμάμαι ποια όμως η οποία με 21 ευρώ και διάρκεια 7 διαδρομών μας έδινε την επιστροφή δωρεάν με αποτέλεσμα να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα χωρίς φυσικά να υπάρχει κάποια υπουργική απόφαση.
    Βέβαια είναι μονοπώλιο τα συγκεκριμένα διόδια διότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική διέλευση πλην να οργώσει κάποιος το νόμο Άρτας και εν συνεχεία μέσω Αμφιλοχίας με 1 ώρα άσχημο με στροφές δρόμο να περάσει από την απέναντι πλευρά των διοδίων.
    Οι στρατιωτικοί περνούν τα συγκεκριμένα διόδια για να εργαστούν και φυσικά και να εκτελέσουν και 24 ώρες υπηρεσίες πράγμα που σημαίνει οικονομική επιβάρυνση στο οικογενειακό προϋπολογισμό μιας και οι στρατιωτικοί από την εποχή των μνημονίων έχουν δεχθεί μεγάλη μείωση στον μισθό τους και χωρίς φυσικά να είναι στους προνομιούχους κατάργησης της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης όπως γίνεται για το ιδιωτικό τομέα και χωρίς φυσικά να παίρνουν και επιδόματα Χριστουγέννων και Πάσχα.
    Αν προσθέσουμε τον ιδιωτικό μισθό + κοινωνική αλληλεγγύη + δώρα νομίζω ότι δεν τυγχανουμε ευεργετικών προνομίων γιατί ο στρατιωτικός πρέπει να βρίσκεται 7 ώρα στην εργασία του ξυρισμένος και γυαλισμένος που δεν νομίζω ότι σήμερα θα το έκανε ο οποιοσδήποτε.
    Για όλα αυτά και άλλα τόσα που απασχολούν και είναι άλυτα παρακαλούμε βοηθήστε τουλάχιστον για τα αυτονόητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά