Συνδρομή του Στρατού Ξηράς στην Αποκατάσταση Περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον Κυκλώνα «Ιανός»




Ο Στρατός Ξηράς κατόπιν εντολής του ΓΕΕΘΑ και έγκρισης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνέδραμε στην αποκατάσταση περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τον κυκλώνα «Ιανός», διαθέτοντας προσωπικό και μέσα όπως παρακάτω:
Περιοχή Καρδίτσας
- 8 Αξκοί και 34 Οπλίτες του ΜΧ
- 2 Προωθητές Γαιών
- 1 Φορτωτής Γαιών
- 2 Εκσκαφείς Τάφρων
- 1 Οδοστρωτήρας
- 1 Ισοπεδωτής Γαιών
- 1 Ανατρεπόμενο
- 2 Ρυμουλκά
- 1 Περονοφόρο Ανυψωτικό Μηχάνημα
- 1 Όχημα Περισυλλογής
- 3 Oχημάτων Γενικής Χρήσης 30 τόνων.
Επιπρόσθετα, κατασκευάστηκε γέφυρα τύπου ΜΠΕΛΕΫ στην περιοχή «Καραϊσκάκη» του Δήμου Μουζακίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η κατασκευή γέφυρας τύπου ΜΠΕΛΕΫ στο Ανθοχώρι του ιδίου Δήμου.
Νήσος Κεφαλληνία
- 2 Αξκοί και 10 Οπλίτες
- 2 Οχήματα Γενικής Χρήσεως
- 2 Προωθητές Γαιών
- 2 Εκσκαφείς Τάφρων
- 4 Ρυμουλκά Οχήματα Μεταφοράς Μηχανημάτων

Οι εργασίες εκτελέσθηκαν κυρίως στις περιοχές του Χ. Άσσος και Αγίας Ευφημίας και περιελάμβαναν εκσκαφή, απομάκρυνση και μεταφορά φερτού υλικού για αποκατάσταση οδικού δικτύου και δικτύου ύδρευσης. Επίσης, εκτελέστηκαν εργασίες διάνοιξης, διαπλάτυνσης και εκβάθυνσης σε κοίτες ρεμάτων για διευκόλυνση της απορροής υδάτων και για αποτροπή πλημμυρικών φαινομένων. 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά