Πόλεμος…









Μια πρόταση του Κώστα Μπαργιώτα συζητήθηκε αρκετά την εβδομάδα που μας πέρασε και συνεχίζει να συζητιέται σε επίπεδο κοινωνίας, η οποία μένει αποσβολωμένη στις οθόνες των ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης να μετράει, καθημερινά, κρούσματα, διασωληνωμένους και νεκρούς.

Οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ένα σημαντικό (υπερβολικά μεγάλο για καιρό ειρήνης, λένε κάποιοι) δίκτυο Υγειονομικών Υπηρεσιών. Μεγάλα Νοσοκομεία (υπερβολικά μεγάλα για καιρό ειρήνης, λένε κάποιοι άλλοι)*, στελεχωμένα, εν πλήρη λειτουργία. Έχει επίσης, πολλούς Στρατιωτικούς Γιατρούς με ένα ιδιαίτερα προνομιακό καθεστώς εκπαίδευσης και εργασίας, με έξοδα των φορολογουμένων και των ασφαλισμένων, (σκανδαλώδες το αποκαλούν πολλοί- σίγουρα προνομιακό σε σχέση με το ΕΣΥ). Τέλος έχει πολλούς εκπαιδευμένους νοσηλευτές/ τριες και μέσα, πολλά μέσα.

Όλα αυτά αισθάνομαι την ανάγκη να τα υπενθυμίσω, επειδή, από ότι φαίνεται, τα έχουν ξεχάσει όλοι. Πρώτα από όλους η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία του στρατεύματος.


Όπως αισθάνομαι την ανάγκη να υπενθυμίσω, σε όσους ξεχνούν, ότι γίνεται πόλεμος. Πολύ σκληρός μάλιστα από τη Λάρισα και πάνω. Και ο Στρατός από ο,τι θυμάμαι είναι για τον πόλεμο. Αλλά πάλι, μπορεί να κάνω και λάθος…..

* ενδεικτικά, πρώτα μεταξύ άλλων, 401 ΓΣΝ, 404 ΓΣΝ, 424 ΓΣΝ, 251 ΓΝΑ, ΝΝΑ.

Η επίσημη απάντηση εκ μέρους της πολιτείας αγνοείται…

Λ.Π.

larissapress
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά