Προσλαμβάνονται 2.000 αστυνομικοί για την φύλαξη 26 Πανεπιστημίων








Στο προσχέδιο προστασίας των συνολικά 26 Πανεπιστημίων αναφέρεται πως απαιτείται να προσληφθεί ένας αριθμός ατόμων που είναι μεταξύ 2.000 -2.200, εκ των οποίων 800- 1.000 άτομα για τα οκτώ πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής. Ο συγκεκριμένος αριθμός προσλήψεων αυτό τα χρονικό διάστημα κρίνεται απαγορευτικός όταν μάλιστα υπάρχει η αναγκαιότητα ενίσχυσης του συστήματος υγείας με προσωπικό, κάτι που μεταθέτει τη δημιουργία του νέου σώματος στο προσεχές μέλλον, όταν κριθούν πρόσφορες οι συνθήκες.


Δεν αποκλείεται ωστόσο, η «μερική» δημιουργία του σε κάποια πανεπιστημιακά ιδρύματα όπου παρατηρούνται αυξημένες παραβατικές συμπεριφορές, κάτι που θα αποφασιστεί στις αρχές του 2021. Κατά μέσο όρο όπως έχει υπολογιστεί, το κάθε πανεπιστήμιο χρειάζεται περίπου 80 άτομα, που θα απαρτίζουν το νέο Σώμα.

Υπάρχουν όμως και ειδικές περιπτώσεις, όπως στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου όπου προβλέπεται η παρουσία 100-150 ατόμων του συγκεκριμένου σώματος ασφαλείας του ιδρύματος, περίπου 60-70 στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο και αντίστοιχος αριθμός ή κυμαινόμενος σε κάποια άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, τις προσλήψεις όταν αυτές αποφασιστούν, θα κάνει η Ελληνική Αστυνομία, η οποία θα αναλάβει και την εκπαίδευσή τους.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως τα στελέχη του νέου σώματος θα μπορούν να παρεμβαίνουν αυτεπάγγελτα, να έχουν προανακριτικά καθήκοντα και να μπορούν να συντάσσουν δικογραφίες.

Το νέο σώμα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, θα είναι άοπλο και θα λειτουργεί στα πρότυπα αντίστοιχων σωμάτων σε μεγάλα Πανεπιστήμια της Γαλλίας και της Αγγλίας.

Το προσωπικό του θα φορά στολές που δεν θα παραπέμπουν σε αυτές της ΕΛ.ΑΣ. αλλά πολύ περισσότερο σε αυτές του προσωπικού ιδιωτικών σεκιούριτι. Τα τμήματα του νέου σώματος θα έχουν έδρα εσωτερικά των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας, όταν το προσωπικό τους λάβει την ειδική εκπαίδευση για τον τρόπο χειρισμού εγκληματικών – παραβατικών συμπεριφορών εντός των Πανεπιστημίων, Όταν εντοπίζεται περιστατικό εγκληματικής συμπεριφοράς θα υπάρχει άμεση επικοινωνία με τις πρυτανικές αρχές και όταν απαιτείται θα ζητείται η συνδρομή της Αστυνομίας.

e-dimosio
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά