ΓΕΕΘΑ και Δήμος Αθηναίων θα συνεργαστούν στο θέμα των απορριμμάτων των στρατοπέδων

 

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, υπογράφηκε από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κώστα Μπακογιάννη Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Βιοαποβλήτων στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», παρουσία του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Γεώργιου Μπλιούμη, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση και του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Στυλιανού Πετράκη ΠΝ.

Με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου, θα επιτευχθεί μεταξύ άλλων η υλοποίηση της εθνικής στρατηγικής για την διαλογή των αποβλήτων στην πηγή, μέσω της οποίας εξασφαλίζεται υψηλό επίπεδο προστασίας του περιβάλλοντος και της ανθρώπινης υγείας. Παράλληλα, θα υπάρξει αποφασιστική συμβολή στη μείωση της ποσότητας των αποβλήτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής, στην εισαγωγή νέων τρόπων εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές οδηγίες και τέλος στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης και του επιπέδου ευαισθητοποίησης του προσωπικού. Ενδεικτικά και στο πλαίσιο του πρωτοκόλλου, πενήντα δύο μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων, [19 για ανακύκλωση (μπλε) και 33 για βιοαπόβλητα (καφέ)] θα τοποθετηθούν σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Στρατοπέδου. Παράλληλα και αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που διαθέτουν, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων θα συλλέγουν κάθε μέρα τα απορρίμματα και εν συνεχεία θα καθαρίζουν σχολαστικά με νερό και απολυμαντικά όλους τους κάδους.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε ότι «στην προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος, το τελικό αποτέλεσμα πάντοτε μεγιστοποιείται όταν υπάρχουν συνεργασίες και κοινές δράσεις», καθώς και ότι «με γνώμονα το ευρύτερο καλό του κοινωνικού συνόλου, υπογράφουμε σήμερα με τον Δήμο Αθηναίων το Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για την Εναλλακτική Διαχείριση Συσκευασιών και Βιοαποβλήτων στο Στρατόπεδο «ΠΑΠΑΓΟΥ», στέλνοντας παράλληλα ισχυρό το μήνυμα της συνεργασίας δύο βασικών θεσμών της Πολιτείας, των Ενόπλων Δυνάμεων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και μάλιστα με τον μεγαλύτερο Δήμο της Χώρας, τον Δήμο Αθηναίων».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων με τη σειρά του και μεταξύ άλλων, επεσήμανε «τη σημασία της ημέρας για τον Δήμο Αθηναίων για δύο λόγους. Ο πρώτος, ο οποίος ειδικά σε αυτή τη συγκυρία έχει και μια σημαντική συμβολική υπεραξία, είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις και η αυτοδιοίκηση, συνεργάζονται. Κι εμείς ως αυτοδιοίκηση έχουμε την ευκαιρία να ανταποδώσουμε έστω και λίγο, όλα αυτά που μας προσφέρετε καθημερινά. Ο δεύτερος λόγος είναι ότι κάνουμε μαζί, ένα σημαντικό και ποιοτικό βήμα, στην κατεύθυνση της προστασίας του περιβάλλοντος. Και ανοίγουμε μαζί ένα νέο δρόμο, που θέλουμε να οδηγήσει στο να γίνει επιτέλους συνείδηση στην κοινωνία, η ανάγκη για μια άλλη, διαφορετική ποιότητα ζωής».

Μετά την υπογραφή του Πρωτόκολλου, ακολούθησε τελετή στην οποία ο Δήμαρχος Αθηναίων βράβευσε τον Αντιπλοίαρχο Παναγιώτη Τριπόντικα ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ τον Διοικητή της 206 Πτέρυγας Αεροπορικών Υποδομών (ΠΑΥ) Ταξίαρχο Γεώργιο Δρόσο. Ο εν λόγω Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και η Μονάδα της Πολεμικής αεροπορίας χαρακτηρίστηκαν ως «Φίλοι του Περιβάλλοντος» σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο αντίστοιχα, για το έτος 2019.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά