Τα σχέδια του στρατηγού για τις Ενοπλες Δυνάμεις

 Τα σχέδια του στρατηγού για τις Ενοπλες Δυνάμεις | tovima.gr

Ηκρίση του περασμένου Μαρτίου στον Εβρο υπήρξε μια κρίσιμη εξέταση για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις.

Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην περάσει κανείς τα ελληνοτουρκικά σύνορα ήταν σαφής και στο Πεντάγωνο όλοι εργάστηκαν ευλαβικά για αυτό. Η κρίση αυτή ήταν κομβική και για τη διαμόρφωση μιας ιδιαίτερης προσωπικής σχέσης του Πρωθυπουργού με τον νέο αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, που ήταν ακόμη φρέσκος στα νέα του καθήκοντα.


Λίγους μήνες αργότερα, ήλθε μια δεύτερη πρόκληση. Οταν στις 21 Ιουλίου η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες του σεισμογραφικού σκάφους «Oruc Reis» στην Ανατολική Μεσόγειο, το επιτυχημένο μοντέλο επαναλήφθηκε – αν και αυτή τη φορά αφορούσε την ταχεία ανάπτυξη του ελληνικού στόλου.

Με την εμπειρία αυτή, όταν η Αγκυρα προχώρησε πριν από τον Δεκαπενταύγουστο οριστικά στην έξοδο του «Oruc Reis», οι Ενοπλες Δυνάμεις ήταν έτοιμες να απαντήσουν χωρίς χρονοτριβή.


tovima

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

1 σχόλια:

  1. Ίσως ο μόνος που μετέτρεψε το επίθετό του στο ακριβώς αντίθετο από αυτό που θυμίζει στην καθομιλουμένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά