Γυναικείος αέρας στις εκλογές ΕΣΠΕΛ: Χρυσούλα Μαύρου



Οι γυναικείες υποψηφιότητες της ΕΣΠΕΛ δεν περνάνε απαρατήρητες. Η Χρυσούλα Μαύρου βάζει υποψηφιότητα στις εκλογές της ΕΣΠΕΛ την ερχόμενη Κυριακή και μας συστήνεται σε μια άκρως γυναικεία συνέντευξη και καλεί τις συναδέλφισσες της να δώσουν το παρών στην κάλπη:

Καλησπέρα σας κ.Αμπατζή κ σας ευχαριστώ πολύ αρχικά για την τιμή που μου κάνετε να ακουστεί δημόσια μια γυναίκα στρατιωτικός.
Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ σε μονάδα της Λάρισας. Εισήχθη στην Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών (ΣΤΥΑ) το 2004 απ' όπου κ αποφοίτησα με την ειδικότητα του Τεχνικού Τηλεπικοινωνιών Ηλεκτρονικών (ΤΤΗ). Μια ειδικότητα καθαρά τεχνική όπου στο παρελθόν επιλέγονταν κυρίως από άντρες. Ως μέλος πολύτεκνης οικογένειας μεγάλωσα σε μια δεμένη οικογένεια που όμως έχασε το στήριγμα της κ η απώλεια αυτή θεωρώ πως με έκανε τόσο δυναμική κ θαρραλέα στη ζωή κ κατά συνέπεια κ στην εργασία μου. 

1. Για ποιο λόγο βάζετε υποψήφια στις εκλογές της ΕΣΠΕΛ

 Να ξεκαθαρίσω ότι ο λόγος της υποψηφιότητας μου δεν στοχεύει σε ευεργετήματα του νόμου, όπως συνηθίζεται να ακούγεται για όσους ασχολούνται με την θεσμική εκπροσώπηση. Αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι αμετάθετο δεν έχουν τα όργανα διοίκησης των πρωτοβάθμιων Ενώσεων, αλλά τα όργανα διοίκησης των δευτεροβάθμιων οργανώσεων. Οπότε με οδηγό την θετική μου ενέργεια και το μεράκι που με διακατέχει για προσφορά, δηλώνω με σιγουριά, ότι θα σταθώ δίπλα στην αγωνία κάθε συναδέλφου.

2. Σας στηρίζουν οι γυναίκες συνάδελφοι σας? Οι άντρες πως βλέπουν την υποψηφιότητα σας?

Αν και η παρουσία των γυναικών στην θεσμική εκπροσώπηση, αυτή τη στιγμή είναι κάτι πρωτοφανές και λογικά βρίσκεται σε χαμηλό αριθμητικά επίπεδο, μπορώ να πω με βεβαιότητα, πως ναι, βρίσκω την ανταπόκριση και την στήριξη των γυναικών, στο πρόσωπο μου, όπως αντίστοιχα την εμπιστοσύνη και την στήριξη των ανδρών συναδέλφων. Στο σημείο αυτό επιτρέψτε μου να συγχαρώ όποια γυναίκα συνάδελφό, ασχολήθηκε πριν από μένα στην θεσμική εκπροσώπηση, ανοίγοντας ουσιαστικά τον δρόμο σε κάθε συναδέλφισσα να θέσει εαυτόν στην κρίση των μελών των Ενώσεων τους.


 3. Τι μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα σε ένα ΔΣ μιας ένωσης στρατιωτικών?

 Αν και είμαι υποψήφια μόνο για Αντιπρόσωπος για Δευτεροβάθμιο όργανο, πιστεύω πως με την συνεχή επικοινωνία και επαφή με τα μέλη του νεοεκλεγέντος ΔΣ, μπορεί κάλλιστα μια γυναίκα να προσφέρει στον ίδιο βαθμό, όπως και ένας άνδρας, όπως αυτό βιώνω καθημερινά και στον εργασιακό μου χώρο. Το ζήτημα είναι ότι ως αυριανή αντιπρόσωπος στο δευτεροβάθμιο όργανο, θα πρέπει η ΕΣΠΕΛ να αποφασίσει με σοβαρότητα ποια θα είναι η δευτεροβάθμια συνδικαλιστική μας σκεπή, αφού για αυτόν τον λόγο, κατεβαίνουμε ως υποψήφιοι αντιπρόσωποι περί τους 50 άξιοι συνυποψήφιοι μου.
Επειδή ακούω διάφορα....Αν θέλουμε να είμαστε αυτόνομοι όπως λένε κάποιοι, άρα χωρίς να υπαγόμαστε σε δευτεροβάθμιο όργανο, τότε ποιος ο λόγος που κατεβαίνουμε 50 υποψήφιοι για Αντιπροσώποι;
Αν μας κρύβουν κάτι αυτοί που μιλάνε περί αυτονομίας, τι είναι αυτό που δεν μας λένε; Ήδη περίπου έναν χρόνο τώρα οι αντιπρόσωποι της ΕΣΠΕΛ ήταν εντελώς ανενεργοί, λόγω του ότι η Ένωση μας δεν ανήκε σε καμία δευτεροβάθμια οργάνωση. Αυτό ως πραγματικότητα είναι λυπηρό και μεγάλη αποτυχία στην εκπροσώπηση μας ως Λαρισαίοι στρατιωτικοί.


4. Τι προβλήματα αντιμετωπίζουν οι γυναίκες συνάδελφοι σας που θα μπορούσατε να τα αναδειξετε?

   Οι γυναίκες ως σύζυγοι, μητέρες, νοικοκυρές, στρατιωτικοί ερχόμαστε καθημερινά και ασταμάτητα αντιμέτωπες με αρκετές δυσκολίες που καλούμαστε με ψυχραιμία να ανταποκριθούμε. Συναντώνται περιπτώσεις μονογονεϊκών οικογενειών, περιπτώσεις πολυτέκνιας, συναδέλφισσες με τέκνο ΑΜΕΑ, που η μητέρα καλείται με σοβαρότητα να διατηρεί την ηρεμία μέσα στο σπίτι, παρόλες τις όποιες υπηρεσιακές δυσκολίες προκύψουν. Είμαι αισιόδοξη ότι και η γυναικεία πινελιά στα δρώμενα της θεσμικής εκπροσώπησης των στρατιωτικών, θα ενισχύσει την προοπτική επίλυσης χρόνιων προβλημάτων που συναντούμε στην οικογενειακή - υπηρεσιακή μας καθημερινότητα

5. Είναι σημαντική η εκπροσώπηση γυναικών στην ΕΣΠΕΛ?


Σαφέστατα και είναι σημαντική, καθώς μέσω της γυναικείας παρουσίας, θα αναδεικνύονται θέματα προς συζήτηση, θα προτείνονται λύσεις με επιχειρήματα, για κάποια θέματα, κάποια από τα οποία για τους άντρες ίσως να είναι και άγνωστα.....


Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά