Ηλίας Νατσιούλας: Του γύρισαν την πλάτη οι συνάδελφοι της Λάρισας! Χωρίς την καρέκλα του Προέδρου να δει τι έφταιξε

 



Που να φανταζόμουν πριν χρόνια ( Σεπ 2012) όταν κατεβαινα στο δρόμο με ΣΤΟΛΗ να διεκδικήσουμε, αφήνοντας παρακαταθήκη για τους επόμενους συναδέλφους, ότι ορισμένοι μετά θα ενδιαφέρονταν μόνο για δημόσιες σχέσεις και την καρεκλα...
Ο κ. Ντιντιός ήταν μέχρι χθες Πρόεδρος μιας από τις μεγαλύτερες ενώσεις της ΠΟΜΕΝΣ.
Δηλώνει όμως δημοσίως μετά την αποτυχία της ομάδας που ηγούνταν, η οποία στηρίχθηκε δημοσίως από τον Πτέραρχο κ. Γρηγόρη Πρεζεράκο Δντη Στρατιωτικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου, ότι υπήρχε μεγάλη αποχή στις χθεσινές εκλογές!!
Συνεχίζει ακόμη και τώρα να προσβάλλει με τα γραφόμενα τους 450 συναδέλφους που πήγαν και ψήφισαν, αποδοκιμάζοντας τον για τό εργο που προφανώς δεν πρόσφερε.
Είναι λυπηρό που δεν μπορεί να διαχειριστεί την ήττα και την αποδοκιμασία στο πρόσωπο του από τους συναδέλφους.
Πριν λίγο καιρό ο ίδιος θεωρούσε μεγάλη επιτυχία που με μόλις 48 μέλη σε ΓΣ πήρε απόφαση να αποχωρήσει η ΕΣΠΕΛ από την ΠΟΜΕΝΣ!!!
Ναι καλά διαβάζετε οι 48 ηταν πολλοί ενω οι 450 χτές ηταν λίγοι!!!
Δυστυχώς για αυτόν οι ενέργειες και τα έργα όλων κρίνονται σε δημοκρατικές διαδικασίες, στις εκλογές. Εκεί εκφράζεται η βούληση των μελών. Εκεί κρίθηκε και το δικό του έργο ως ΠΡΟΕΔΡΟΣ της ΕΣΠΕΛ και οι συνάδελφοι με την ψήφο τους πήγαν να του πουν τι έκανε τα τελευταία 3 χρόνια που εμφανίστηκε στη θεσμική εκπροσώπηση.
Ο στρατιωτικός της ΕΣΠΕΛ απεδείχθη σοφός την πιο κρίσιμη ώρα. Την ώρα των εκλογών.
Σηκώθηκε από τον καναπέ, άφησε το πληκτρολόγιο και πήγε να ψηφίσει, πράγμα που δεν έκανε στη ΓΣ και δεν κάνει και στις εθνικές εκλογές..
Ψήφισαν περίπου 450 επι συνολου περίπου 950 ατόμων!!!!!!! στρατιωτικοί και μιλάμε για τεράστια επιτυχία μαζικής καθαρής προσέλευσης, δυναμικότερης και από τις προηγούμενες εκλογές και όχι αποχής όπως έγραψε στο μήνυμα του, ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΣΠΕΛ!!!
Γράφει σήμερα για αποχή, όταν η συντριπτική πλειοψηφία 450 στρατιωτικών ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του, από την θεσμική εκπροσώπηση, αυτή τη θεσμική εκπροσώπηση για την οποία ορισμένοι δώσαμε αγώνα στο δρόμο, κυνηγηθήκαμε από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία πολλά χρόνια πριν, όταν αυτός καθόταν στη ασφάλεια του γραφείου του και οι φίλοι του Πτέραρχοι εν ενεργεία τότε δεν ήθελαν να ακούν για συνδικαλισμό!!!
Άλλοι 500 περίπου γύρισαν την πλάτη και δεν θέλησαν να παρευρεθούν, όπως και στη ΓΣ.
Πόσοι ήθελε δηλαδή να ψήφιζαν;
Δεν αντιλήφθηκε ακόμη και σήμερα οτι από τους 450 που ήρθαν, μόνο 78 τον ψήφισαν, κατατάσσοντας τον στην πέμπτη θέση εκλεγμένων από τα επτά μέλη του ΔΣ
Δεν αντιλαμβάνεται την έντονη αποδοκιμασία του κόσμου, για το έργο που δεν πρόσφερε;
Μετά από αυτή την παταγώδη αποτυχία ψάχνει δικαιολογία σ άλλους και δεν έχεις το θάρρος της αυτοκριτικής.
Τον τελευταίο καιρό καθημερινά στον αγώνα του είχε δύο στρατιωτικά site όπου έγραφαν για αυτόν νυχθημερόν υπέρ του και καθόλου για την άλλη ομάδα συναδέλφων που διεκδικούσε τις θέσεις στο ΔΣ, πιστεύοντας ότι θα άλλαζαν μ αυτό τον τρόπο τη γνώμη του στρατιωτικού και θα ερχόταν να τον ψηφίσει.
Πόση άγνοια της πραγματικότητας υπήρχε;
Πόσο πολύ όλοι τους απέχουν από τα προβλήματα του συναδέλφου;
Η υπερπροβολή κούρασε καθώς όλα αυτά τα χρόνια ο Ντιντίος κούρασε με τον τρόπο που χειρίστηκε τη θεσμική εκπροσώπηση.
Όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με τη θεσμική εκπροσώπηση, αγαπηθήκαμε για το έργο μας, κριθήκαμε και αφήσαμε γερή παρακαταθήκη για τους επόμενους.
Αυτός τι έκανε;
Έβγαινε με τον κ. Πρεζεράκο διαρκώς φωτογραφίες, ο οποίος ως εε ήταν πολέμιος της θεσμικής εκπροσώπησης.
Τις δημοσιεύσεις άραγε τις έκανε για να παραστήσει τον δυνατό με τις "μεγάλες" γνωριμίες;
Πριν τις εκλογές ανακοίνωση του Πτέραρχου εν αποστρατεία κ. Πρεζεράκου στο kranosgr όπου παίρνει δημοσίως θέση για τη συνδικαλιστική εκπροσώπηση των ε.ε στρατιωτικών!! Αυτή που δεν ήθελε να ακούει ως εε.
Τι έγραψε ο κ. Πρεζεράκος
"Στηρίξτε τον Θωμά Ντιντιό και όλη την ομάδα του ….Ήμουν και είμαι επιφυλακτικός απέναντι στον συνδικαλισμό γενικότερα και στις Ένοπλες Δυνάμεις ειδικότερα........Επιθυμώντας να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρει, θα πρέπει να διακρίνουμε τον πολύ σημαντικό ρόλο του Θωμά του Ντιντιού σε όλη αυτή την προσπάθεια. Υπήρξε πρωτεργάτης και πρόεδρος από την ίδρυση της Ένωσης και μαζί με μια αξιόλογη ομάδα, κατάφεραν να κερδίσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους και να γιγαντώσουν την ΕΣΠΕΛ σε όλους τους τομείς."
Προκύπτουν και κάποια ρητορικά ερωτήματα:
* Αν 450 ψηφίσαντες ήταν "αποχή" σύμφωνα με τον κ. Ντιντιό, αδειάζει τον Πτέραρχο που καλούσε τα μέλη να πάνε να ψηφίσουν;
* Αδιαφόρησαν οι συνάδελφοι στην παρότρυνση του κ. Πτέραρχο, γυρίζοντας και σε αυτόν την πλάτη;
* Η παταγώδης αποτυχία του κ. Ντιντιού, να είναι μόνος του σε ένα επταμελές ΔΣ, είναι και του κ. Πτέραρχου προσωπική αποτυχία;
Όλοι οι Λαρισαίοι στρατιωτικοί της ΕΣΠΕΛ, έκαναν κάτι τεράστιο - θέλησαν την αλλαγή εποχής στη διοίκηση τους και το κατάφεραν.
Αυτοί είναι οι πραγματικοί νικητές.
Ο Πέτρος Μούστος από το ΣΞ, ο Αποστόλης Θέος από την ΠΑ και όλα τα εξαίρετα παιδιά της ομάδας τους που έφεραν αυτή τη μεγάλη νίκη στην ΕΣΠΕΛ αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Καιρός λοιπόν και άμεσα να ξαναποκτήσει δευτεροβάθμια θεσμική εκπροσώπηση η Ένωση.
Γιατί όπως έγραψε μια υποψήφια:
ποιος ο λόγος να κατεβαίνουμε μετά 50 αντιπρόσωποι για το δευτεροβάθμιο αν θα είμαστε αυτοδιοίκητο κ. Ντιντιέ....;
Ακόμα να απαντήσει, όχι μόνο σε αυτό το σοβαρό, αλλά και σε πολλά άλλα....προφανώς γιατί ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για τους συναδέλφους αλλα για τα προσωπικά του ωφέλη...
Πλέον όμως δεν χρειάζονται απάντησεις .... Τις απάντησεις του τις έδωσε ο κόσμος της ΕΣΠΕΛ..…
Αν δεν τις κατάλαβε ακόμη και τώρα, θα έχει άπλετο χρόνο να συνειδητοποιήσει, χωρίς την καρέκλα του Προέδρου, τι έφταιξε.

Ηλίας Νατσιουλας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά