Γ. Παπαιωάννου (Υποψήφιος για το ΔΣ ΕΣΠΕΛ): Όλοι μαζί έχουμε δύναμη και μπορούμε να πετύχουμε ότι θέλουμε





Ο Ανθστης Γιάννης Παπαιωάννου βάζει υποψηφιότητα για το νεο ΔΣ της ΕΣΠΕΛ .
Ένα στέλεχος των ΕΔ με πολύ καλές κριτικές απο τους συναδέλφους του.

Μετράει τρεις δεκαετίες πλέον στις ΕΔ, είναι Ανθστης (ΥΓ) προέλευσης ΕΜΘ. 
Υπηρέτησε για πάνω από 27 χρόνια ως Συνοδός και Εκπαιδευτής Στρατιωτικών Σκύλων και παλαιότερα στα ΤΘ σε μονάδα εκστρατείας στον Έβρο. 


.
Ο κ. Παπαιωάννου απαντάει με ειλικρίνεια στις ερωτήσεις μας σε μια αποκλειστική συνέντευξη!
Τον ευχαριστούμε θερμά και ευχόμαστε καλή επιτυχία!


Ερ: Ποιος λόγος σας ώθησε ώστε να θέσετε την υποψηφιότητά σας για το νέο ΔΣ της ΕΣΠΕΛ; 

Απ: Η καρδιά και η δύναμη των ενώσεων είναι κυρίως τα χιλιάδες χαμηλόβαθμα στελέχη που δουλεύουν καθημερινά στα στρατόπεδα, στους όρχους, στις μονάδες, στα υπόστεγα, στα συνεργεία στα φυλάκια, στις πύλες, στα περίπολα, στα οχήματα, στην εκπαίδευση, στα εργαστήρια. Σε αυτούς εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, των οποίων η επίλυση μέσω των ενώσεων, θα τους επιτρέψει να εργάζονται ανεπηρέαστα αλλά κυρίως να βελτιώσουν την θέση τους. 
Η υποψηφιότητά μου στις εκλογές για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΕΛ της 13ης Σεπτέμβρη έρχεται γιατί αισθάνομαι ότι μπορώ να βοηθήσω και γιατί είμαι ένας από αυτούς.


 Ερ: Πως βλέπουν οι συνάδελφοί σας την υποψηφιότητά σας;

Απ:  Νομίζω ότι το βλέπουν θετικά. Όλοι αντιλαμβάνονται πως θα είναι καλό κάποιοι από εμάς τους χαμηλόβαθμους να εκλεγούν στο ΔΣ της ΕΣΠΕΛ και των άλλων ενώσεων. Άλλωστε εμείς έχουμε και τα πιο δύσκολα αιτήματα και δεν είναι κάποια φιλοδοξία που μας παρακινεί.

 Ερ: Ποιο είναι το κυριότερο θέμα που απασχολεί τους στρατιωτικούς στην Λάρισα; Ποιο είναι το πιο σημαντικό θέμα για σας; 

Απ: Οι στρατιωτικοί στην Λάρισα δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους στρατιωτικούς σε κάθε μονάδα της χώρας. Έχουμε ακριβώς τα ίδια αιτήματα και τα ίδια προβλήματα που όσο κατεβαίνουμε στην ιεραρχία τόσο γίνονται εντονότερα. 
Ειδικότερα υπάρχουν αιτήματα στέγασης για τους χαμηλόβαθμους και τους πιο ευάλωτους οικονομικά, θέματα υπηρεσιών, διαθέσεων, θέματα μοριοδότησης για ΚΑΑΥ, θέματα διευκολύνσεων στη ανατροφή και στις σπουδές των παιδιών μας, θέματα που έχουν να κάνουν με την οικογένεια και τις μεταθέσεις, αλλά και πιο εξειδικευμένα όπως τα θέματα των ΕΜΘ (το 2% και η Β κατηγορία το βαθμολογικό, θέματα των ΕΠΟΠ και θέματα των ΑΣΣΥ τα οποία έχει αναδείξει η ΕΣΠΕΛ με πρόσφατες ημερίδες και έγγραφα . 

Ερ: Όπως γνωρίζετε στο νέο ΔΣ πιθανόν να συμμετέχουν συνάδελφοι σας με διαφορετικές απόψεις. Ποια κοινή γραμμή θα πρέπει να κρατηθεί από όλους; 

Απ: Κοιτάξτε, η λειτουργία των ενώσεων είναι θεσμική και όλες οι εργασίες διέπονται από την αρχή της πλειοψηφίας. Ανώτατο όργανο είναι η Γενική Συνέλευση. Η κοινή γραμμή όλων όσων μετέχουν σε μια ένωση είναι το συμφέρον των συναδέλφων και δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.


 Ερ: Αν υπάρξει κάποιο θέμα με το οποίο να υπάρξουν διαφωνίες πως θα συμβάλλετε ώστε να υπάρξει πνεύμα συνεργασίας; Πόσο σημαντική για εσάς είναι η ενότητα; 

Απ: Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει κάποιο θέμα και οι συνάδελφοι έρχονται με διάθεση προσφοράς! Δεν χωρούν οι ανταγωνισμοί στα ΔΣ και δεν είμαστε συνδικαλιστές καριέρας αλλά συνάδελφοι. Ούτε τίθεται θέμα ενότητας. Όλοι μαζί έχουμε δύναμη και μπορούμε να πετύχουμε ότι θέλουμε. 

Ερ: Πιστεύετε ότι το απερχόμενο ΔΣ άφησε εκκρεμότητες θεμάτων; 

Απ: Το απερχόμενο ΔΣ της ΕΣΠΕΛ έκανε πολύ καλή δουλειά σε μια σειρά από θέματα που πρόεκυψαν βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη για το επόμενο. Κορυφαίο θέμα ήταν η συντονισμένη έγκαιρη και μαζική αντίδραση στην προσπάθεια υποβάθμισης των αποφοίτων ΑΣΣΥ. Όσοι εκλεγούμε έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ώστε να βελτιώσουμε την θέση του συνάδελφου μας και η ευθύνη είναι μεγάλη γιατί είμαστε μια από τις μεγαλύτερες ενώσεις της χώρας . 

Ερ: Γιατί ζητάτε την ψήφο των συναδέλφων σας; Σε ποιους τομείς πιστεύετε ότι μπορεί η βοήθειά σας να είναι σημαντική; 

Απ: Κοιτάξτε, προέρχομαι από τους ΕΜΘ και θεωρώ ότι η κάλυψη των αναγκών ειδικά των χαμηλόβαθμων και πιο ευάλωτων οικονομικά συναδέλφων μας σε θέματα εξέλιξης, οικογενειακά, ανατροφής-σπουδών παιδιών, μισθολογικά, δικαιοσύνης, εφαρμογής νομοθεσίας, θέματα στέγασης, μεταθέσεων, θέματα για τα οποία υφίστανται ακόμη αιτήματα – και τα οποία αναφέρθηκαν παραπάνω-, θα πρέπει αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος των διεκδικήσεων της περιόδου που ξεκινά. 
Επιπλέον το βαθμολογικό και το μισθολογικό των ΕΜΘ-ΕΠΟΠ (Β κατηγορία), το συνταξιοδοτικό, το 2%, οι 90-92, η τριετία, το κόστος αναγνώρισης πλασματικών ετών, ο θεσμός των ΕΟΘ στον όποιο θα μπαίνουν μαζικά τα στελέχη σε λίγα χρόνια ώστε να μην εξελίσσονται με κανέναν τρόπο, θα είναι τα φλέγοντα θέματα της επερχόμενης περιόδου. Σε αυτή την περίοδο που ξεκινά τα χαμηλόβαθμα στελέχη θα πρέπει να μπορούν να ακουστούν δυνατά. 

Ερ: Τι θα πρέπει να αφήσει το ΔΣ κατά τη λήξη της θητείας του;

Απ:  Η έξωθεν καλή μαρτυρία και ο καλός ο λόγος από τον συνάδελφο μας είναι ο μοναδικός στόχος και η πυξίδα που θα πρέπει να έχει κάποιος που θέλει να προσφέρει στην ΕΣΠΕΛ και στους συναδέλφους.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά