Περι υπηρεσιών στο ποταμι... και οι ΕΠΟΠ του Έβρου





Επιστολή αναγνώστη:

Ο Έβρος δεν πέφτει αλλά τα στελέχη που υπηρετούν στις μονάδες που εδρεύουν στον νόμο Έβρου ενδέχεται να πέσουν από την σωματική και ψυχολογική κούραση. 

Δυστυχώς έχουμε φτάσει στο σημείο να ζηλεύουμε το Δ.Μ. των Τούρκων!!!Πριν αρχίσετε να με κατηγορείται, θα σας πω ότι για να βγάλουμε εις περάς το 8ωρο στο ποτάμι έχουμε αρχίσει να κυκλοφορούμε σχεδόν όλοι με τα παγούρια που απέξω έχουν το φελιζολ τα γνωστά σε πολλούς παγούρια της οικοδομής!!! Είναι τόσο δύσκολο να βγαίνει ένα όχημα ανά 2 ώρες ώστε να μας προμηθεύει με νερό και ίσως κάποια φαγώσιμα??? Δυστυχώς ούτε αυτό δεν μπορούμε να καταφέρουμε και υπόψη δεν ζητάμε ελεημοσύνη, να τα αγοράζουμε θέλουμε!! Στον αντίποδα βεβαία, στην Τουρκική πλευρά, σχεδόν κάθε 2 ώρες επισκέπτεται φορτηγάκι τις σκοπιές που έχουν και μοιράζεται νερό και φαγώσιμα. Περά από αυτό το σημαντικό πρόβλημα της Δ.Μ. που κάποιες φόρες λύνεται και κάποιες όχι και μιλώ για τα δυο ημερήσια 8ωρα, το βράδυ δεν βγαίνει ποτέ όχημα για ευνόητους λογούς. 

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την κούραση, κούραση η οποία δυστυχώς έρχεται από τις πολλές ώρες που δαπανούνται μέχρι να αναλάβουμε υπηρεσία. Τι εννοώ ,για μια απόσταση 30 χιλιόμετρων που καλύπτεται με το προβλεπόμενο όριο ταχύτητας σε 30 λεπτά εμείς κάνουμε 2,5 ώρες…. Ξεκινάμε από τις 4,30 το πρωί για να αναλάβουμε υπηρεσία στις 7, οπότε συνήθως ξυπνάμε τουλάχιστον στις 3,30. Εφόσον μπούμε στην μονάδα ξεκινάμε με το όχημα, πριν περνούμε οδηγίες από τον Επόπτη Στρατοπέδου, πάμε να πάρουμε από άλλες μονάδες συναδέλφους και συνεχίζουμε προς την Ταξιαρχία που είναι υπεύθυνη για τον τομέα που εκτελούμε υπηρεσία. 
Μας δίνει ο συντονιστές νέες οδηγίες και συνεχίζουμε προς το προκαθορισμένο σημείο που θα γίνει η αλλαγή προσωπικού, εκεί υπάρχει Αξιωματικός που μας υπενθυμίζει τις οδηγίες που μας έδωσε ο Συντονιστής σχεδόν πριν 15 λεπτά!!! Ακριβώς 7,00 αναλαμβάνουμε υπηρεσία μέχρι της 15,00 που γίνεται σχεδόν η ίδια διαδικασία αντίστροφα, αλλά αυτή την φόρα κάνουμε εμείς ενημέρωση αν είδαμε κάτι περίεργο, λες και αν βλέπαμε δεν θα το αναφέραμε εκείνη την στιγμή!! 

Μετά από όλη αυτή την ενημέρωση φθάνουμε πίσω στην μονάδα περίπου στις 18,00. Να τονιστεί ότι η βοήθεια η οποία ερχόταν από τις μονάδες που είναι έκτος Έβρου έχει σταματήσει εδώ και 2 μήνες περίπου με αποτέλεσμα να έχουν ανέβει οι υπηρεσίες στην περιοχή του ποταμού. Συνήθως μηνιαίως με 10 μέρες άδεια κάνουμε 4 υπηρεσίες στην μονάδα, 4 στο ποτάμι ειδάλλως είναι γύρω στις 8 υπηρεσίες στο ποτάμι και κάποιες άλλες υπηρεσίες ολιγόωρες δηλ από 3 ως 4 ώρες που είναι έξτρα, οι οποίες αφορούν πάλι κινήσεις στην περιοχή του Έβρου ποταμού, σύνολο είναι περίπου 180 ώρες μόνο για την φύλαξη των συνόρων μας!! Αυτές όλες οι υπηρεσίες είναι απλήρωτες από 01 Απριλίου. Έκτος βέβαια από τις υποχρεώσεις μας στην φύλαξη των Ελληνικών Συνόρων έχουμε και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις που απορρέουν από τα ατομικά καθήκοντα μας ως στρατιωτικοί, σε διάφορα πόστα και τις υποχρεώσεις που έχουν οι μονάδες που υπηρετούμε .
Να σημειωθεί ότι όπου αποχωρεί η ΕΛ.ΑΣ. αναλαμβάνει τον χώρο ευθύνης εποχούμενο περίπολο αποτελούμενο από 3 στελέχη. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξουν τα χαμηλόβαθμα στελέχη όλη αυτή την λάθος διαχείριση του προσωπικού ως προς την σωματική κούραση αλλά και την ψυχολογική!! Μην ξεχνάμε ότι είδη διανύουμε τον 4ο μήνα της αποτροπής της εισβολής παράνομων ατόμων από την Τουρκία. 
Δεν θα αναφέρω τα χρηματικά πόσα που έχουμε δαπανήσει από τον οικογενειακό προϋπολογισμό διότι τα δίνουμε για να κάνουμε ευκολότερη και ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΗ την ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ μας ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ, διότι απέναντι , σε απόσταση βολής, έχουμε Τουρκικό στρατό ή στρατοφυλακή και δεν ξέρουμε ποτέ πως θα αντιδράσουν!!
Δυστυχώς με τα σημερινά δημοσιεύματα που λένε ότι θα αποχωρήσουμε στα 50, λόγω ενός νόμου του 74 και δυστυχώς στελέχη με μόνο 22 χρονιά υπηρεσίας, που αναλογούν θεωρητικά στην καλύτερη με 600 ευρώ πληρωτέα σύνταξη, καταλάβαμε τελικά δεν ήμαστε τίποτα άλλο από ένα λογιστικό νούμερο στο Υπ.Οικ.. 
Πικρία νιώθουμε όλοι εμείς οι ΕΠ.ΟΠ. που αυτούς τους 4 μήνες εκτελούμε την αποστολή μας, βέβαια δεν θα αναφέρω για τα απλήρωτα νυχτερινά, τα Φ.Π. που έπρεπε να ανέβει η ημερησία αποζημίωση, το ότι πηγαίνουμε υπηρεσιακά «ταξίδια» και διαμένουμε σε θαλάμους που αναγκαζόμαστε να τους απολυμάνουμε εμείς οι ίδιοι και βέβαια το κυριότερο ΟΛΩΝ τα οικήματα, πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία για όλους εκτός από τους Δκτες, προς το καλύτερο, δεν γίνεται να μένει εκτός στρατιωτικών οικημάτων συνάδελφοι 3τεκνοι ή πολύτεκνοι ή μονογονικές οικογένειες με οικονομικά προβλήματα με ένα μισθό και συνάδελφοι με 2 μισθούς να στεγάζονται, χωρίς να έχω κάτι με τους συναδέλφους και όλα αυτά επειδή έχουν μόρια!!

 Όπως έγραψα και στην αρχή ο ΕΒΡΟΣ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ!!!
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά