Έτσι εξηγείται ο μειωμένος αριθμός των νέων ανθυποσμηναγών – Καμία ανησυχία στο ΓΕΑ




Του Κώστα Αλατζά
Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας για την επάνδρωση των μαχητικών αεροσκαφών  λόγω του μειωμένου, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αριθμού των ανθυποσμηναγών που αποφοιτούν από τη Σχολή Ικάρων.
Πηγές του ΓΕΑ σχολιάζοντας στο OnAlert δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για έλλειψη νέων πιλότων  στα μαχητικά αεροσκάφη με αφορμή τη φετινή  ορκωμοσία των 49 ανθυποσμηναγών , αναφέρουν ότι η μείωση του αριθμού των αποφοίτων οφείλεται όχι στην έλλειψη ενδιαφέροντος των νέων για την Πολεμική Αεροπορία αλλά στον εξορθολογισμό που γίνεται από το 2011 στον αριθμό των εισακτέων της Σχολής Ικάρων. Όπως εξηγούν η απόσυρση παλαιών τύπων αεροσκαφών, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στη Σχολή Ικάρων καθώς εκ των πραγμάτων δε θα μπορούσαν να απορροφηθούν από τα εναπομείναντα μαχητικά, εκπαιδευτικά και μεταγωγικά αεροσκάφη.  
Βέβαια, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές, «ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί ξανά όταν η Πολεμική Αεροσκάφη αποκτήσει  νέους τύπους αεροσκαφών». Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν, δεν τίθεται κανένα ζήτημα πλήρωσης και αναπλήρωσης των αναγκών του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας και της Διοίκησης Αεροπορικής Υποστήριξης.
Η επισήμανση γίνεται με αφορμή στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας και τα οποία δείχνουν τη τελευταία πενταετία μείωση κατά 50% των ανθυποσμηναγών που ορκίζονται κάθε χρόνο στην Πολεμική Αεροπορία. Είναι γεγονός από το 2016 παρατηρείται αισθητή μείωση στους αποφοίτους σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Το 2016 ορκίσθηκαν 68, το 2017 47, το 2018 ορκίσθηκαν 50, ενώ το 2019 και το 2020 ορκίσθηκαν 45 και  49 αντίστοιχα.  Η δραστική μείωση  στον αριθμό των αποφοίτων αποδίδεται στη μείωση των αναγκών της Πολεμικής Αεροπορίας λόγω της απόσυρσης τα τελευταία χρόνια παλαιών τύπων αεροσκαφών, όπως των περίπου 80 βομβαρδιστικών αεροσκαφών, τύπου  Α7 και των περίπου 70  F-5 και 40 F-1.
onalert
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά