«Πράσινο φως» για 1012 προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης




Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για μόνιμες προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.






Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για μόνιμες προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης της χώρας.




Με τοποθέτησή της πριν από λίγες ημέρες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, κυρία Σοφία Νικολάου, αποκάλυψε τον σχεδιασμό για τα σωφρονιστικά καταστήματα.



Όπως ανακοίνωσε, μεταξύ των προγραμματισμένων δράσεων είναι και η πρόσληψη 1.012 σωφρονιστικών υπαλλήλων για την ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών, με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών στην αστυνομία (εκτός ΑΣΕΠ), καθώς και οκτώ γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα Καταστήματα Κράτησης.






Υπενθυμίζεται ότι αυτή η εξέλιξη επιβεβαιώνει -μέχρι κεραίας- το ρεπορτάζ του workenter.gr για τον στρατηγικό σχεδιασμό του υπουργείου και της Γ.Γ. Αντιεγκληματικής Πολιτικής.



Σύμφωνα με τον έως τώρα γνωστό σχεδιασμό, το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με διαδικασίες «εξπρές» και θα κατανεμηθεί ως εξής:


258 μόνιμοι στο νέο Κατάστημα Κράτησης Δράμας. Η αρμόδια γενική γραμματέας ανακοίνωσε ότι με νομοθετική ρύθμιση θα εξαιρεθούν οι προσλήψεις για προσωπικό Φρούρησης από τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ λόγω επιτακτικών αναγκών
381 προσλήψεις στα Καταστήματα Κράτησης όλης της χώρας
και 373 θέσεις για τις οποίες, όπως είπε η κυρία Νικολάου, «μπορούμε να προχωρήσουμε άμεσα για έγκριση»



Τα νέα στελέχη θα διοριστούν στα πρότυπα των 1500 προσλήψεων Ειδικών Φρουρών.

workenter

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά