Π.Ο.Ε.Σ. - Από τον "Άννα στον Καϊάφα" για τη νυκτερινή αποζημίωση των στρατιωτικών

Π.Ο.Ε.Σ. - Από τον "Άννα στον Καϊάφα" για τη νυκτερινή αποζημίωση των στρατιωτικών
ΘΕΜΑ Αποζημίωση Στρατιωτικών για τη Νυκτερινή τους Απασχόληση
α. N. 4472/2017 (ΦΕΚ Α΄ 74, «Συνταξιοδοτικές διατάξεις Δημοσίου και τροποποίηση διατάξεων του ν. 4387/2016, μέτρα εφαρμογής των δημοσιονομικών στόχων και μεταρρυθμίσεων, μέτρα κοινωνικής στήριξης και εργασιακές ρυθμίσεις, Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021 και λοιπές διατάξεις»)
Αξιότιμοι κοι Υπουργοί.
Με τις (β) έως και (δ) σχετικές απαντήσεις σας, δια του κοινοβουλευτικού ελέγχου, σε ισάριθμες ερωτήσεις κ.κ. βουλευτών, σχετικώς με τη μη εισέτι καταβολή της αποζημίωσης για τη νυκτερινή μας εργασία, όπως η περίπτωση β΄ της παραγράφου Δ΄ του άρθρου 127 του (α) ομοίου θεσμοθέτησε, επιτρέψτε μας να σας μεταφέρουμε την έντονη αγανάκτηση των στελεχών των ΕΔ, τα συμφέροντα των οποίων θεσμικώς εκπροσωπούμε, τα οποία αισθάνονται ότι περιπαίζονται, καθόσον ακολουθείται η τακτική «από τον Άννα στον Καιάφα».
Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών απαντά, ως (δ) σχετικό, ότι για τη χορήγηση της ανωτέρω αποζημίωσης στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, η προκαλούμενη δαπάνη θα πρέπει να καλυφθεί στο πλαίσιο του εκτελούμενου Προϋπολογισμού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του ισχύοντος Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, ενώ το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας απαντά, ως (β) και (γ) σχετικά, ότι το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται την υπογραφή της κοινής υπουργικής απόφασης, λόγω των υφιστάμενων δημοσιονομικών συνθηκών και της υποχρέωσης διαφύλαξης της ακεραιότητας του εκάστοτε εκτελούμενου Π/Υ, προκειμένου να αποτραπούν επιπτώσεις στο ΜΠΔΣ των ετών 2019 - 2022.
Κατόπιν των ανωτέρω και θεωρώντας ότι ήδη στον κρατικό προϋπολογισμό για το έτος 2020, του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δεν υπάρχει εγγραφή περί καταβολής της αποζημίωσης για τη νυκτερινή μας εργασία, παρακαλούμε όπως έχουμε την ξεκάθαρη τοποθέτησή σας για το τί πρόκειται να πράξετε εφεξής και πότε συγκεκριμένα, καθόσον φέρεται ότι οι όποιες οικονομικές υποχρεώσεις της Χώρας μας έναντι των πιστωτών μας, τουλάχιστον όπως ανακοινώνεται και διαρρέεται στα μέσα, αναστέλλονται για το μέλλον και για τη μετά κορωνοϊού περίοδο, που δεν μπορεί να προσδιοριστεί εισέτι.
Θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση των στελεχών των ΕΔ σε αυτό το θέμα δεν βρίσκεται στη βάση των επικοινωνιακών λόγων και έργων θεσμικών παραγόντων, σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στα Σώματα Ασφαλείας, για τους οποίους, όχι μόνο υπήρχε, υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει πρόβλεψη, αλλά το τελευταίο διάστημα βλέπουμε και μια αύξηση των προβλεπομένων ωρών αποζημίωσης, ως το ελάχιστο που μπορεί να κάνει η πολιτεία απέναντί τους.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά