Σε περίπτωση επεισοδίων στα hotspot απομακρύνονται τα στελέχη- Τηρείται το 40ωρο εβδομαδιαίας εργασιακής απασχόλησης για το προσωπικό


Απάντηση ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου σε ερώτηση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου (υπ. Αριθμ. 3385/17-01-2020) με θέμα: «Υπηρεσία Στρατιωτικού προσωπικού σε Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.)»


ΘΕΜΑ:  Κοινοβουλευτικός Έλεγχος ΣΧΕΤ. :  Ερώτηση 3385/17-01-2020 της Βουλής των Ελλήνων 

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Μπούμπας με θέμα «Υπηρεσία Στρατιωτικού προσωπικού σε Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.)», σας γνωρίζονται  τα ακόλουθα: Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, έχει ανατεθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠEΘΑ) να συνδράμει σε συγκεκριμένες δράσεις στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης (σίτιση, διαμονή, μεταφορές, υγειονομική περίθαλψη). Για το σκοπό αυτό το ΥΠΕΘΑ καλύπτει Δομές Φιλοξενίας-Κέντρα, για τη λειτουργία των οποίων έχει αναλάβει την κάλυψη δαπανών, όπως καθορίζονται στο ν.4368/2016 (Α΄21). Η υλοποίηση των παραπάνω δράσεων σε τοπικό επίπεδο παρακολουθείται και συντονίζεται από τα Τοπικά Συντονιστικά Κέντρα Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης (ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π.). Σύμφωνα με το άρθρο 16 του ν.4375/16 (Α'51), την ευθύνη της φύλαξης των εγκαταστάσεων των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης έχει αποκλειστικά η Ελληνική Αστυνομία. Σε κάθε περίπτωση όμως, με έγγραφες οδηγίες που έχουν εκδοθεί από το ΓΕΕΘΑ, έχει καθορισθεί ότι σε περίπτωση πρόκλησης επεισοδίων με αποτέλεσμα τη διατάραξη της τάξης στις υπόψη Δομές, ο επικεφαλής των ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π. να προβαίνει άμεσα στην απομάκρυνση του προσωπικού και των μέσων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) από το χώρο, στην ενημέρωση του κλιμακίου της ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να αναλάβει το έργο αρμοδιότητάς του, καθώς και στην άμεση ενημέρωση του ΓΕΕΘΑ/ΚΕ.Σ.Ο.Δ.Π και των αρμοδίων Σχηματισμών.

Τέλος σε ό,τι αφορά στη μισθολογική αντιμετώπιση των στελεχών στα

  ΤΟ.Σ.ΚΕ.Δ.Π., ισχύει ό,τι και για το σύνολο του στρατιωτικού προσωπικού των ΕΔ, ενώ τηρούνται οι σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίας εργασιακής απασχόλησης για το προσωπικό και επιπλέον λαμβάνονται όλα τα θεσμικά – διοικητικά μέτρα που απαιτούνται.

 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά