Παναγιωτόπουλος: Δεν αποκλείω «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία - Τι είπε για θητεία, εξοπλιστικά


Το ενδεχόμενο «θερμού» επεισοδίου με την Τουρκία δεν απέκλεισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, κληθείς να σχολιάσει τόσο τη συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης για τις θαλάσσιες ζώνες, όσο και τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Άγκυρας σε Αιγαίο και Aνατολική Μεσόγειο.
Παράλληλα, επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18, ενώ αναφέρθηκε στους αμυντικούς εξοπλισμούς, θεωρώντας αναγκαίες τις παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων.


«Η Ελλάδα θα κάνει ό,τι πρέπει για να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της, τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου με την Τουρκία, οι ενέργειες της οποίας δημιουργούν προβληματισμό στο ΝΑΤΟ, παρότι η Ατλαντική Συμμαχία τηρεί πολιτική ίσων αποστάσεων την οποία ο υπουργός Αμυνας χαρακτήρισε άδικη.
Απαντώντας στο ερώτημα τι θα κάνει η Ελλάδα, αν η Τουρκία προχωρήσει σε έρευνες, στο χώρο που καθόρισε το μνημόνιο με την Τρίπολη, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε: «Θα σας παραπέμψω στην ξεκάθαρη δήλωση του πρωθυπουργού, ότι θα κάνουμε ό,τι πρέπει, για να προστατέψουμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα μέχρι κεραίας».

Η στρατιωτική θητεία

Παράλληλα, ο υπουργός Άμυνας επιχείρησε ουσιαστικά να κλείσει την κουβέντα που έχει ανοίξει για αύξηση της στρατιωτικής θητείας, καθώς και υποχρεωτική στράτευση στα 18.
Όπως τόνισε, «επί του παρόντος δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα. Περιμένουμε τις προτάσεις της στρατιωτικής ηγεσίας και αποφασίζουμε».

«Ναι» στην αναβάθμιση των εξοπλιστικών

Όσον αφορά τα εξοπλιστικά και την ανάγκη ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, ο κ. Παναγιωτόπουλος ήταν ξεκάθαρος: «Μετά από δέκα χρόνια μεγάλης οικονομικής δυσκολίας, πρέπει να πάρουμε αποφάσεις και να κάνουμε κινήσεις. Την περασμένη Παρασκευή περάσαμε από τη Βουλή την αναβάθμιση των αεροπλάνων F-16, αλλά και μια συμφωνία-πλαίσιο με γαλλικές εταιρείες, για να ξεκινήσει η στήριξη των Mirage».
Σημείωσε πάντως πως «δεν υπάρχει λόγος πανικού και βιασύνης, αλλά οι ρυθμοί των κινήσεων εντατικοποιούνται».
Αποκάλυψε δε, ότι υπάρχει συζήτηση για την ενίσχυση του προϋπολογισμού, όσον αφορά τους αμυντικούς εξοπλισμούς, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης για το 2020 προβλέπει αμυντικές δαπάνες, ύψους 530 εκατομμυρίων ευρώ – ποσό ίδιο με το 2019.
in.gr
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά