Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών: Συνεργασία με τον Στρατό για τοποθέτηση μετεωρολογικών σταθμών

Το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr στα πλαίσια της δημιουργίας ενός πυκνού δικτύου μετεωρολογικών σταθμών, για την καλύτερη καταγραφή και αποτύπωση των μετεωρολογικών συνθηκών στην περιοχή της Αττικής, ενισχύοντας το Μετεωρολογικό και Κλιματικό Παρατηρητήριο Αττικής, ενδιαφέρεται για συνεργασία με τις τοπικές αρχές (Δήμους, Περιφέρεια), τα σώματα ασφαλείας και τον Ελληνικό Στρατό (Λιμεναρχεία, Πυροσβεστικά Κλιμάκια, Στρατιωτικές Σχολές και Μονάδες) αλλά και σχολεία για την εύρεση εξωτερικού χώρου όπου θα εγκατασταθεί ο μετεωρολογικός ιστός (Σχήμα 1, αριστερά), καθώς επίσης και τη φιλοξενία της μονάδας μετάδοσης δεδομένων σε κτίριο (Σχήμα 1, δεξιά), στο οποίο θα υπάρχει 24ωρη σύνδεση με το διαδίκτυο.



 

Σχήμα 1. Αυτόματος Μετεωρολογικός Σταθμός στην Κύμη Εύβοιας (αριστερά) εξωτερική μονάδα και (δεξιά) εσωτερική μονάδα μετάδοσης και λήψης μετεωρολογικών δεδομένων.



Η θέση αυτή θα πρέπει να είναι στο έδαφος μακριά από ψηλά κτίρια και δέντρα και αν είναι δυνατόν πάνω από χορτάρι ή χωμάτινη επιφάνεια. Σε περίπτωση που τέτοιος χώρος δεν είναι διαθέσιμος, τότε μπορεί να τοποθετηθεί σε μία ταράτσα μονώροφου κτιρίου ή στα πλαϊνά τείχη ενός κτιρίου, μακριά όμως από μονάδες κλιματισμού ή άλλες μονάδες πηγής θερμότητας.

Τα σημεία ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών εμφανίζονται στον παρακάτω χάρτη και τοποθετούνται πέριξ των περιοχών με κέντρο:

  • Δικαστικά Μαραθώνα (1)

  • Νέα Πέραμος Πάχης (2)

  • Καρελλά Κορωπί (3)

  • Αλεποχώρι (4)


Χάρτης. Δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr και οι περιοχές ενδιαφέροντος για την εγκατάσταση μετεωρολογικών σταθμών.



Οι μετεωρολογικοί σταθμοί είναι μια ευγενική χορηγία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και μαζί με τους υπόλοιπους 48 σταθμούς του δικτύου μας θα δίνουν τη δυνατότητα βελτιωμένης παρακολούθησης των συνθηκών που συνδέονται με φυσικές καταστροφές όπως οι πλημμύρες και οι δασικές πυρκαγιές.



Σε περίπτωση ενδιαφέροντος ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε στα emails

lagouvar@noa.gr    (Δρ. Κων/νος Λαγουβάρδος, Διευθυντής Ερευνών ΙΕΠΒΑ/ΕΑΑ)

koletsis@noa.gr      (Δρ. Ιωάννης Κωλέτσης)
(meteo.gr)
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά