Πιο φιλική στο περιβάλλον η 1η Στρατιά στη Λάρισα – Αναβαθμίζεται ενεργειακά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας




«Στην ενεργειακή αναβάθμιση της 1ης Στρατιάς προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθιστώντας φιλικότερο προς το περιβάλλον το διοικητήριο ενός εκ των μειζόνων στρατιωτικών σχηματισμών της χώρας.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός σε συνεργασία με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγο, Κων. Φλώρο, αποφάσισε την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ έτσι ώστε, μετά από δεκαετίες στο διοικητήριο της Στρατιάς να γίνουν εργασίες, όχι απλά συντήρησης αλλά ενεργειακής αναβάθμισης σ’ ένα κτίριο που διακρίνεται για την παλαιότητά του.
Η διοίκηση της 1ης Στρατιάς ζήτησε την υλοποίηση του έργου «Ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της 1ης Στρατιάς» καταθέτοντας τον φάκελο στην Περιφέρεια, με τον κ. Αγοραστό να ανακοινώνει την ένταξη του έργου μετά τη χθεσινή συνάντησή του με τον αντιστράτηγο, Κων. Φλώρο.
Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που μέσω του ΕΣΠΑ χρηματοδοτούνται στην περιοχή έργα που αφορούν σε κτιριακές δομές του Υπουργείου Άμυνας, ενώ έχει προηγηθεί η ένταξη του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας.
«Σε συνεργασία με τον διοικητή της 1ης Στρατιάς Κων. Φλώρο» δήλωσε ο κ. Αγοραστός «για πρώτη φορά εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας σημαντικά έργα, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα ουσίας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του στρατού και ενισχύουν τον επιχειρησιακό του ρόλο και την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή, ενισχύουμε τον Στρατό Ξηράς με 2,5 εκατ. ευρώ για την προμήθεια μηχανημάτων που θα μπορούν να επέμβουν άμεσα, για την αντιμετώπιση και πρόληψη φυσικών καταστροφών ή καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.
Έχουμε εντάξει έργο προϋπολογισμού 1,3 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας που αποτελεί σημαντική νοσοκομειακή υποδομή της Θεσσαλίας με μεγάλη προσφορά στην υγειονομική περίθαλψη του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.
Τέλος εντάσσουμε έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου της 1ης Στρατιάς, προκειμένου το κτίριο να αναβαθμιστεί και να εκσυγχρονιστεί ως προς τη λειτουργία του, να γίνει πιο φιλικό και να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα».
ΣΤΗΡΙΞΗ
Με τον κ. Αγοραστό να καταλήγει υπογραμμίζοντας «στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις και θέλουμε η 1η Στρατιά να παραμείνει στη Λάρισα με αναβαθμισμένο ρόλο και αυξημένες δυνατότητες διοίκησης και επιρροής, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα, ευρωπαϊκά κράτη».
Στο πλαίσιο της συνάντησης ο κ. Φλώρος αφού ενημέρωσε τον κ. Αγοραστό για τον ρόλο της 1ης Στρατιάς, υπογράμμισε τη διαχρονική, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
404 ΓΣΝ
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, επίσης, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας η ενεργειακή αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Λάρισας η κατασκευή του οποίου χρονολογείται από το 1934.»
tinealarissa
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά