Ομιλία ΥΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη στην 16η ΕΣ ΑΔΙΣΠΟ

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, την Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, επισκέφθηκε την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) στη Θεσσαλονίκη, όπου και απευθύνθηκε στους σπουδαστές της 16ης Εκπαιδευτικής Σειράς. Μετά την  ομιλία ακολούθησε συζήτηση με τους σπουδαστές.
Ο Υπουργός ανέλυσε τις πτυχές που συνθέτουν το σύγχρονο περιβάλλον ασφαλείας, με έμφαση στην περιοχή των Βαλκανίων, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.  Ειδική μνεία έγινε στις παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κυπριακή ΑΟΖ. Ο Υπουργός τόνισε, ότι η Ελλάδα σε συντονισμό με την Κύπρο, την Ευρωπαϊκή Ένωση και έτερους διεθνείς δρώντες, αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.
Ακολούθως, ο ΥΕΘΑ επισήμανε τη διττή διάσταση του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό πεδίο. Στο εσωτερικό πεδίο τόνισε την ισχυρή αποτρεπτική επιχειρησιακή ικανότητα τους σε διακλαδικό επίπεδο, καθώς και την κρίσιμη συνδρομή τους σε ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικής προσφοράς. Στο εξωτερικό πεδίο υπογράμμισε την ενεργό συμμετοχή τους τόσο στο πλαίσιο ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΗΕ όσο και στο πλαίσιο πρωτοβουλιών αμυντικής διπλωματίας, σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.
Ο ΥΕΘΑ αναφέρθηκε επίσης, στο γενικότερο πλαίσιο της αναδιοργάνωσής των ΕΔ και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων τους.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στο προσωπικό των ΕΔ το οποίο αποτελεί το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα και τον μεγαλύτερο πολλαπλασιαστή ισχύος. Ο Υπουργός σημείωσε ότι η μέριμνα προς τα στελέχη αποτελεί πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, απαριθμώντας μέτρα τα οποία αποσκοπούν τόσο στη βελτίωση της επαγγελματικής τους κατάρτισης όσο και της καθημερινότητάς τους (π.χ. ψήφιση του Ν. 4609/19, δημιουργία διακλαδικών κλινικών, νέα ΣΟΑ, ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις).
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κάλεσε τους σπουδαστές της Σχολής να συμβάλουν στην περαιτέρω αναβάθμιση των ΕΔ, μέσω της τήρησης των αξιών και παραδόσεων τους, της κατάθεσης  καινοτόμων ιδεών, της ανάληψης πρωτοβουλιών, της ενεργού συμμετοχής στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και της συνεχούς μέριμνας για το προσωπικό.




Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά