Αμερικανικά UAV στην Πολεμική Αεροπορία

© Παρέχεται από: FREED Information Technology Networks S.A.
Η αύξηση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ελλάδα που πολλοί τη συνδέουν τις επιδεινούμενες αμερικανοτουρκικές σχέσεις δίνει στη χώρα μας τη δυνατότητα πρόσβασης σε σύγχρονα οπλικά συστήματα που υστερεί.
Έτσι μετά τη αποδέσμευση των F-35 για την Ελλάδα έγινε γνωστό ότι η χώρα μας ενδιαφέρεται να προμυθευτεί drone ΜQ-9 Reaper.
Τα μη επανδρωμένα αεροχήματα (ΜΕΑ) επιχειρούν ήδη από την 110 Πτέρυγα Μάχης στη Λάρισα από τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις και η άφιξη των μεγαλύτερων UAV «Global Hawk» στην ίδια μονάδα δείχνει ότι υπάρχουν οι σχετικές υποδομές ενώ και οι ΗΠΑ έχουν επενδύσει σε σύγχρονες απαιτήσεις (οπτικές ίνες κλπ).
Έτσι η ελληνική Πολεμική Αεροπορία προχώρησε σε LOR (letter of request) εντός του Απριλίου προς τις ΗΠΑ. μετά το «όχι» που είχε η προγενέστερη για τα MQ-1 Pretador κι αυτό ελέω της παλαιότητας του συγκεκριμένου UAV και της μη υποστήριξής τους πλέον από τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η Ελλάδα θα προχωρήσει στην αγορά ή στη χρονομίσθωση των Reaper σε μια αντίστοιχη κίνηση με τα ισραηλινά.
Ωστόσο όταν αποκτηθούν θα δώσουν στη χώρα μας ένα βήμα απέναντι στην Τουρκία που διαθέτει να εγχώριας κατασκευής και ανάπτυξης ANKA και BAYRAKTAR, αλλά θα υστερεί απέναντι στην Άγκυρα σε τεχνογνωσία καθώς η Τουρκία τα κατασκευάζει και τα αναπτύσσει μόνη της.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά