ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΝΥΕΘΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΡΗΓΑ ΣΤΟΝ Ρ/Φ ΣΤΑΘΜΟ REAL FM




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στον ρ/φ σταθμό REAL FM και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου, μεταξύ άλλων ανέφερε:
Σε ερώτηση αν οι βουλευτικές εκλογές γίνουν τον Μάιο:
Οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της συνταγματικής θητείας αυτής της κυβέρνησης. Το έχει αναφέρει επανειλημμένως ο πρωθυπουργός. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να γίνουν νωρίτερα. Εμείς θέλουμε να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε με τρεις εμβληματικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν η οριστική έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία και η επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, που επετεύχθη. Ο δεύτερος ήταν η διευθέτηση εθνικών θεμάτων που είχαν τελματώσει, κάτι που έγινε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τρίτος είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος και ταυτόχρονα η ψήφιση μιας σειράς από νομοσχέδια, τα οποία εμπεριέχουν τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και τη στήριξη των εργασιακών δικαιωμάτων. Ό,τι είναι δηλαδή αναγκαίο, προκειμένου να επιστραφούν στην κοινωνία όσα στερήθηκε εξαιτίας της κατάστασης φτώχειας στην οποία βρέθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Για την αναθεώρηση του Συντάγματος και αν μπορεί να υπάρχει συναίνεση:
Όταν μιλάμε για συναίνεση και διάλογο θα πρέπει να ορίσουμε και το περιεχόμενο των εννοιών. Εάν η ΝΔ αντιλαμβάνεται τη συναίνεση ως συναλλαγή, προφανώς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε. Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι χρειάζονται αλλαγές. Πίσω από αυτό κρύβονται η ΝΔ και η αντιπολίτευση συνολικά και προσπαθούν με διάφορους τρόπους να ευτελίσουν την κορυφαία θεσμική διαδικασία του πολιτεύματος. Κυκλοφόρησαν μέχρι και σενάρια – απορώ πως ένα κομμάτι της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αποδέχεται αυτό – περί δήθεν αποχώρησης της πλειοψηφίας από τη διαδικασία. Δεν υπάρχει περίπτωση να συμβεί κάτι τέτοιο και δεν τιμά αυτή η στάση τη ΝΔ.
Εκπροσωπούμε δύο διαφορετικούς κόσμους. Η μια πλευρά είναι αυτή που έφτασε τη χώρα εδώ που την έφτασε, που στηρίχθηκε στη διαπλοκή, επιτέθηκε στα κοινωνικά δικαιώματα και το κοινωνικό κράτος και ρέπει προς μια ακροδεξιά αντίληψη, στη ρητορεία και στην πρακτική. Από την άλλη μεριά είναι ο προοδευτικός κόσμος. Στη διαδικασία της αναθεώρησης υπάρχει μια σειρά από αναθεωρητέα άρθρα του Συντάγματος, όπου το περιεχόμενο των αλλαγών που εμείς προτείνουμε είναι στραμμένο προς τη στήριξη της κοινωνίας και στην εμβάθυνση της δημοκρατίας. Εδώ λοιπόν πρέπει να πάρουν θέση όλοι.
Για τη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας λλάδας-Τουρκίας:
Κατά διαστήματα εμφανίζεται από την Τουρκία μια αυξημένη επιθετική ρητορική. Εμείς  θέλουμε αυτές οι συναντήσεις να είναι πάντα επί της ουσίας. Όταν υπάρχει μια ένταση, όταν υπάρχουν δυσκολίες προσπαθούμε να βρούμε ένα κοινό κώδικα, ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση προς όφελος των δύο λαών. Για να καταφέρνουμε να απομειώνουμε τις εντάσεις, να υπάρχει ένας δίαυλος επικοινωνίας, σε μια περιοχή δύσκολη. Εμείς με όλη αυτή την κρίση που περάσαμε παραμένουμε πυλώνας σταθερότητας για την ασφάλεια και για όλη την Ευρώπη. 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά