Θρίλερ πάνω από το Αιγαίο με τουρκικό F16 – Ο αλτρουισμός των Ελλήνων πιλότων

Ελλάδα© www.cnn.gr Ελλάδα
Ένα πραγματικό θρίλερ εκτυλίχθηκε το πρωί της Παρασκευής πάνω από το Αιγαίο, με «πρωταγωνιστή» ένα από τα τέσσερατουρκικά F-16 που είχαν παραβιάσει τον FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνουκαι Μυτιλήνης στις 10:59 το πρωί.
Όπως αναφέρει το onalert.gr, απέναντι στα τουρκικά αεροσκάφη βρίσκονταν τα ελληνικά από τη μονάδα ετοιμότητας της Σκύρου.
Έχοντας πορεία προς νότο, το εχθρικό μαχητικό ανέφερε διαδοχικά προβλήματα λειτουργίας του κινητήρα. Επιδίδοντας διαπιστευτήρια επαγγελματισμού και σεβασμού των διεθνών κανόνων, τα ελληνικά αεροσκάφη συνόδευσαν διακριτικά το τουρκικό F-16.
Την ίδια ώρα, ενεργοποιήθηκε το ελληνικό σύστημα έρευνας και διάσωσης, με τη θέση σε ετοιμότητα του ελικοπτέρουSuper Puma στη Ρόδο.
Τα ελληνικά μαχητικά συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο τουρκικό F-16 όταν μερικά λεπτά μετά τις 11.00, το εχθρικό μαχητικό μπήκε στο FIR τουρκικής δικαιοδοσίας.
Κατά πληροφορίες της ίδιας ιστοσελίδας, λίγο πριν από την προσγείωσή του στην αεροπορική βάση του Ντάλαμαν, ο πιλότος του τουρκικού μαχητικού ανέφερε ότι υπάρχει κράτηση κινητήρα.
msn
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά