Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ στην κοπή της πίτας της Αμυντικής Βιομηχανίας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, παρέστη σήμερα Παρασκευή 08 Φεβρουαρίου 2019, στην κοπή της πίτας για την Eγχώρια Aμυντική Bιομηχανία, που οργάνωσε η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) του ΥΠΕΘΑ, στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ). Στην τελετή παρέστησαν οι Πρόεδροι και τα ΔΣ των δύο συνδέσμων της Αμυντικής Βιομηχανίας (ΕΛΕΑΑ και ΣΕΚΠΥ) και μεγάλος αριθμός μελών τους.


Ο ΑΝΥΕΘΑ στο χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε:

«Η παρουσία μας εδώ σήμερα έχει έναν εορταστικό χαρακτήρα, καθώς συνδέεται με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, αλλά ταυτόχρονα είναι και μια αφορμή για έναν απολογισμό και μια στοχοθέτηση για το επόμενο διάστημα.

Το 2019 είναι μια νέα χρονιά, όχι μόνο με την ημερολογιακή έννοια, αλλά και υπό το πρίσμα μιας νέας ευκαιρίας στην πορεία της χώρας μας προς την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση.

Όπως όλοι γνωρίζετε, τον Αύγουστο του 2018 βγήκαμε και τυπικά από το καθεστώς των μνημονίων και της επιτροπείας, μετά από 8 χρόνια δύσκολης και επίπονης δοκιμασίας για την κοινωνία και τις παραγωγικές δυνάμεις.

Κανείς δεν λέει ότι ο δρόμος θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, αλλά οι υγιείς και οι παραγωγικές δυνάμεις της ελληνικής οικονομίας μπορούν να βγουν στο πεδίο, να ξετυλίξουν τις δυνατότητές τους. Πλέον υπάρχει δρόμος μπροστά μας ανοιχτός για να τον διανύσουμε και να τον διευρύνουμε.

Με δεδομένα τα προβλήματα της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας που έχουν ρίζες στο παρελθόν, ο χώρος της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας σαν σύνολο όχι μόνο επιβίωσε τα δύσκολα χρόνια της κρίσης, αλλά και αναπτύχθηκε, δίνοντας βάρος στην εξωστρέφεια και αποτελώντας πρότυπο για την ανάπτυξη και άλλων τομέων της οικονομίας.

Αγαπητοί φίλοι,

Είναι κοινό μυστικό πως στις σύγχρονες συνθήκες δεν υπάρχουν στεγανά ανάμεσα στους επιμέρους τομείς της βιομηχανίας, όπως δεν υπάρχουν και γεωγραφικά όρια.

Η αμυντική βιομηχανία με την ανάπτυξή της και τη διεύρυνση των πεδίων δράσης της, αποτελεί ταυτόχρονα βάση για την βιομηχανική ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στις μέρες μας, η ανάπτυξη της τεχνολογίας και η διάχυση της πληροφορίας, αποτελούν το νέο δυναμικό πεδίο που διαχέει την ανάπτυξη στο σύνολο της οικονομίας.

Υπάρχει αλληλοτροφοδότηση ανάμεσα στους επιμέρους τομείς της βιομηχανίας αλλά και αλληλεξάρτηση, ωστόσο υπάρχουν και εναλλακτικές λύσεις.   

Η παραγωγική ανασυγκρότηση περνάει μέσα και από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Η σχέση αυτή δεν είναι μονοσήμαντη, όπως δεν είναι ξεκομμένη από το όλον της κοινωνίας.

Σε ό,τι αφορά τον χώρο της αμυντικής βιομηχανίας, δεν θα ήταν άστοχη η  διαπίστωση ότι δεν έχουν γίνει όσα θα έπρεπε να γίνουν, ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, κρατικής και ιδιωτικής, στην κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων και ταυτόχρονα να βοηθηθεί ο εξαγωγικός της χαρακτήρας.

Δεν μένουμε όμως εδώ.

Καλούμαστε όλοι να εξετάσουμε τα δεδομένα που υπάρχουν και να δώσουμε λύσεις.

Η Εθνική Αμυντική Βιομηχανική Στρατηγική, η οποία σε επίπεδο σχεδιασμού και θεσμοθέτησης έχει προχωρήσει, πρέπει να μας δώσει και τον μπούσουλα για τα παραπέρα βήματα.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι στη διάθεσή σας, είναι ανοιχτή σε σκέψεις, προτάσεις, συζητήσεις στην κατεύθυνση της

Προτεραιότητά μας είναι η κάλυψη των σημερινών αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και η διερεύνηση της κάλυψης των μελλοντικών τους αναγκών, μέσα σε ένα πλαίσιο διαρκώς αυξανόμενης ελληνικής προστιθέμενης αξίας και απόκτησης τεχνογνωσίας για την εγχώρια βιομηχανία.

Χρειαζόμαστε σαν αμυντική βιομηχανία, από τη μια μεριά αυτονομία και από την άλλη συμπληρωματικότητα. Αυτή είναι η χρυσή τομή για οικονομίες του δικού μας μεγέθους.

Δεν υπάρχει πεδίο για αλληλοκαλύψεις και στείρους ανταγωνισμούς. Προωθούμε την ιδέα της συνεργασίας και της συμπληρωματικότητας, τόσο σε εσωτερικό επίπεδο όσο και σε διεθνές.

Γύρω από αυτό τον άξονα κινούμαστε και σας καλούμε σε συνεργασία. Η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) αποτελεί το σταθερό σημείο αναφοράς αυτής της συνεργασίας.

Αγαπητοί φίλοι,

Ο καθένας από μας έχει ένα μερίδιο ευθύνης που θα πρέπει να το διαχειρίζεται σαν να έχει το 100% της ευθύνης στον τομέα του.

 Η Πολιτεία, η κυβέρνηση, η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έφεραν σε πέρας μέχρι στιγμής ένα έργο και συνεχίζουμε. 

Η νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μας διαμορφώνει νέες ευκαιρίες αλλά και νέες υποχρεώσεις για όλους.

Καλή και δημιουργική χρονιά!

Με υγεία σε όλους!»











Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά