Ο Ταγματάρχης ε.α. Γεώργιος Πραχαλιάς κατάφερε να δικαιώσει τον Κολοκοτρώνη 187 χρόνια μετά





Χθές το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης έλαβε Ομόφωνη απόφαση για την καθιέρωση Δημόσιας Εορτής Τοπικής Σημασίας στην τοπική Κοινότητα Χρυσοβιτσίου. Αυτό θα γίνεται τη δεύτερη Κυριακή μετά την Κυριακή του Πάσχα (Μυροφόρων) κάθε έτους.

Με αυτή τη γιορτή θα τιμάται το θρησκευτικό προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Ναό της Παναγίας στο Χρυσοβίτσι και η ανακήρυξη του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη σε Αρχιστράτηγο της Επανάστασης του 1821.

Όπως είπε και ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ του Συλλόγου μας στο Συμβούλιο ο ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ε.α. Γιώργος Πραχαλιάς "Πρόκειται για μία βαθιά ιστορική απόφαση για να αποκαταστήσει μία αδικία, αφου μέχρι σήμερα το Ελληνικό Κράτος δεν είχε θεσμοθετημένη καμία γιορτή για τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη."

Συγκινημένος συνέχισε "187 χρόνια μετά την ίδρυση το Δημοτικό Συμβούλιο εισηγείται την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα εορτάζεται η ανάληψη της Αρχιστρατηγίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κατά την έναρξη της Επανάστασης,και είμαι πολύ περήφανος που μοιράζομαι αυτή τη στιγμή μαζί σας και ευχαριστώ από καρδιάς τον πρώην Δήμαρχο Γιάννη Σμυρνιώτη που ξεκινήσαμε μαζί και συνεχίστηκε αμείωτα με τον Δημήτρη Παυλή.»

Απο το ΟΡΑΜΑ στην ΠΡΑΞΗ και μια σπουδαία εξέλιξη για το χωριό μας και φυσικά για ολο αυτο τον ευλογημένο τόπο που λεγεται ΑΡΚΑΔΙΑ.

Υπερήφανοι για όλους τους αγαπημένους μας συγχωριανούς, που διετέλεσαν ΠΡΟΕΔΡΟΙ στον Σύλλογο μας, και φυσικά αξίζουν τα αμέριστα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για τον 24ωρο και καθημερινό ΑΓΩΝΑ ,στον νυν ΠΡΟΕΔΡΟ, και ΑΞΙΟ Αρκά τον Γιώργο Πραχαλιάς που ΔΕΝ σταμάτησε στιγμή να παλέυει για την επιτευξη ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ για το ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙ μας,τον Φαλανθο και ολη την ΑΡΚΑΔΙΑ !!!

ΑΞΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟ "κάποιος" απο εκεί ψηλά θα καμαρώνει αγέρωχος το έργο σου!!!!

#ΣΥΛΛΟΓΟΣ_ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΙΩΤΩΝ
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά