Μετά την ψήφο εμπιστοσύνης η τροπολογία για F16



O Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα 16 Ιανουαρίου 2019 στον ρ/φ σταθμό ΑΘΗΝΑ 984, μεταξύ άλλων ανέφερε:
Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:
Γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση αυτών που προβλέπει η Συμφωνία. Μιλάω για όλα αυτά που λέει η αντιπολίτευση και για την εθνικότητα και για τη γλώσσα. Είχαν παραδώσει τον όρο Μακεδονία και εμείς τον παίρνουμε πίσω.
Όταν η ενημέρωση του λαού γίνεται με όρους στρεβλούς, όταν από τη ΝΔ χρησιμοποιούνται παραλογισμοί, είναι προφανές ότι δημιουργείται πρόβλημα. Σέβομαι κάθε άποψη και τα συναισθήματα, αλλά δεν πρέπει ούτε να παίζουμε με το συναίσθημα του κόσμου, ούτε να  κρατάμε ακραίους εθνικισμούς που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες ήττες τη χώρα μας.
Οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν αμέσως μόλις ολοκληρώθηκε η Συμφωνία. Όταν κάνεις διαπραγμάτευση είναι ευθύνη της κυβέρνησης.
Για τη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή:
Για τους 5 βουλευτές που έχουν φύγει από το Ποτάμι και έχουν πάει οι τρεις στη ΝΔ και οι δύο στο ΚΙΝΑΛ περιέργως δεν ακούμε αντίστοιχες καταγγελίες και αναθέματα. Τίποτα δεν είναι μπετόν και δεδομένο. Ακόμα και όταν το 2015 ένα μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ διαφώνησε με τις κεντρικές επιλογές του κόμματος, ποτέ δεν βγήκαμε να στοχοποιήσουμε κανένα, ούτε ξεκίνησε κανείς να στέλνει απειλητικά μηνύματα. Σεβόμαστε την άποψη του άλλου όσο και αν διαφωνούμε.
Το 2014 η χώρα ήταν στον γκρεμό. Σήμερα έχουμε μια αποδεδειγμένη ιστορία, η χώρα έχει ανακτήσει το διεθνές της κύρος, έχει βγει από το μνημόνιο και την επιτροπεία και στηρίζεται στα δικά της πόδια. Ποιος ο λόγος να πέσει αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση;  Οι μόνοι που το έχουν μετατρέψει σε στόχο ζωής είναι όσοι είχαν την ευθύνη για την προηγούμενη κατάσταση, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και τώρα να θέλουν να επανέλθουν. Δεν σκέφτονται, δεν έχουν καμία αίσθηση ευθύνης για το τι είχε υποστεί εξαιτίας τους η χώρα τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορεί λοιπόν ο θύτης να έρχεται πάνω στο θύμα και να λέει αυτά τα πράγματα.
Για την τροπολογία για F16:
Θα τη συζητήσουμε αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης. Νομίζω ότι υπάρχουν τα επιχειρήματα και κυρίως υπάρχει από τη μεριά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η θέληση να χρησιμοποιηθούν ορισμένα ποσά για την αναβάθμιση της ΕΑΒ. Οι εξηγήσεις θα δοθούν στη Βουλή. Είναι χρήματα που δίνονται για να δημιουργηθούν υποδομές στην ΕΑΒ για να προχωρήσουν οι συμβάσεις.

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά