Υποναύαρχος μοιράζεται μαζί μας άγνωστα στοιχεία για τη μεταφορά του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη




Αναγνώστης μοιράζεται μαζί μας άγνωστα στοιχεία για τη μεταφορά του αγάλματος του Κολοκοτρώνη στην Τρίπολη. Τον ευχαριστώ θερμά!!!




Αγαπητοί φίλοι,
Θα επιθυμούσα να σας παραθέσω μερικά στοιχεία αναφορικά με το από τον αείμνηστο γλύπτη Φάνη Σακελαρίου φιλοτεχνηθέν άγαλμα του Γέρου του Μωρηά που επί μισόν αιώνα, σχεδόν, δεσπόζει της πλατείας Άρεως της πόλεώς σας..

Η κατασκευή του αγάλματος έγινε στα χυτήρια της Πιστόγια ,της Ιταλίας.
Η μεταφορά του στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Καλαμάτα έγινε από το νεο-παραληφθέν στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ αρματαγωγό του Π.Ν  'ΚΡΗΤΗ' ,κατά τον πλουν επιστροφής του στην Ελλάδα.
Το άγαλμα εφορτώθη στο λιμάνι του Λιβόρνο της Ιταλίας τον Ιούλιο του 1971 και συνοδευόταν από τον αείμνηστο γλύπτη, ο οποίος θυμούμαι πόσο συγκινημένος ήταν που ο 'Γέρος' του θα ταξείδευε με 'πολεμιστές της θάλασσας' και όχι σαν εμπόρευμα εμπορευματο-κιβωτίου,για την Πατρίδα..

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Μιχάλης Τ.Πέρρας
Υποναύαρχος Π.Ν ε.α
(Αος Μηχανικός τότε του Α/Γ 'ΚΡΗΤΗ')

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά