ΠΣΑΕΜΘ: το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει





Αγαπητοί συνάδελφοι
      
Ψηφίστηκε στη Βουλή τροπολογία με την οποία χορηγείται ένα μέρος των  οφειλόμενων από μισθούς και συντάξεις στελεχών και απόστρατων των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Η κυβέρνηση , μετά από 4 χρόνια παραμονής στην εξουσία, παρακρατώντας παράνομα τα χρήματά μας, αν και προεκλογικά το 2015 διακήρυττε την «άμεση» επιστροφή τους, έρχεται  με μια νομοθετική ρυθμιση «προεκλογικού» τύπου να αποκαταστήσει  ,υποτίθεται την επιστροφή των αναδρομικών με την μορφή «παροχών».
Η επιστροφή των οφειλόμενων προβλέπεται να γίνει με τη μορφή εφάπαξ – επιδόματος χωρίς να αποκαθίστανται οι συντάξεις και οι μισθοί στα επίπεδα του 2012 όπως ορίζουν οι δικαστικές αποφάσεις του ΣΤΕ.
Δείγμα μάλιστα των γενικότερων προθέσεων της κυβέρνησης φαίνεται ρητά στο άρθρο 6 της τροπολογίας, όπου προστέθηκε  «πονηρά» και με «αλχημίες»  η 3η παράγραφος όπου εντελώς  ξεδιάντροπα δηλώνεται, ότι δεν επηρεάζεται ο επανυπολογισμός των συντάξεων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Μάλιστα ο υπολογισμός αυτός θα γίνει με βάση ακριβώς αυτές τις μειωμένες μας συντάξεις, που το ΣΤΕ έχει καταδικάσει!!
Του γεγονότος αυτού φαίνεται με σιγουριά ότι ακολουθεί η μείωση των συντάξεων των παλαιών συνταξιούχων που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου από 1/1/2019.
Οι κυβερνόντες ,χρησιμοποιώντας   τέτοιους τρόπους που  παρακάμπτουν τις αποφάσεις των δικαστηρίων καθιστώντας τις στο τέλος αναποτελεσματικές, οδηγούν τους συναδέλφους  για ακόμα μια φορά σε χρονοβόρους  κύκλους δικαστικών διεκδικήσεων με τα αντίστοιχα έξοδα.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας επισημαίνει στους συναδέλφους οτι το κλίμα ευφορίας που επιχειρεί να περάσει η κυβέρνηση, δεν πρέπει να μας αποπροσανατολίσει από μελλοντικές μας διεκδικήσεις, και δηλώνει προς πάσα κατεύθυνση  ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να απαιτούμε την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα, επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης και την χωρίς «αλχημίες» επιστροφή όλων όσων αυθαίρετα παρακρατήθηκαν.
Απαιτούμε την άμεση αναπροσαρμογή των συντάξεών μας συμφωνα με τις αποφάσεις του ΣΤΕ,να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου και η προσωπική διαφορά!
 
Για το ΔΣ
 
 
Παναγιωτου Δημήτριος                                                       Καραγιάννης Χαράλαμπος
   Πρόεδρος                                                                                  Γραμματέας
 
                                                                            
 
 
 
 
 

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά