ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ


Έλληνες οι καλύτεροι διασώστες USAR (Urban Search And Rescue) στο NATO. Γνωρίστε την ομάδα του 747 ΕΤΜΧ που μας κάνει υπερήφανους Η άσκηση SRBIJA 2018 είναι η πρώτη ΝΑΤΟϊκή άσκηση που γίνεται στην Σερβία και η Συμμαχία έδωσε μεγάλη δημοσιότητα σε αυτήν.
Ο ίδιος ο ΓΓ του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ παρακολούθησε την άσκηση, δίνοντας τα εύσημα στην Σερβία, αλλά και στις ομάδες που συμμετείχαν. Σε φωτογραφία που δημοσίευσε μάλιστα η Συμμαχία, φαίνεται ο ΓΓ του ΝΑΤΟ να κάνει χειραψία με τον Έλληνα επικεφαλής της ομάδας.
Η ομάδα που έλαβε μέρος στην άσκηση είναι η ομάδα του ΕΤΑΚ (Ειδικό τμήμα αντιμετώπισης καταστροφών) του 747 ΕΤΜΧ Ειδικού Τάγματος Μηχανικού. Η Ομάδα του ΕΤΑΚ που πήγε στην Σερβία αναδείχθηκε ως η καλύτερη ομάδα USAR (Urban Search And Rescue).
Όλες οι χώρες δήλωσαν με τιμή ότι σε περίπτωση ανάλογου περιστατικού θα ήθελαν να συνεργαστούν με την ελληνική ομάδα για τη διάσωση των θυμάτων. Το ΕΤΑΚ εντυπωσίασε από το γεγονός ότι όλο το προσωπικό γνώριζε άριστα όλα τα αντικείμενα (προνοσοκομειακή περίθαλψη, σχοινοδιάσωση και κάθετη διείσδυση σε ερείπια).

πηγή ΤΕΘ Ικαρίας
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά