Αποκλειστικό: η θαυμαστή μελέτη του Ταγματάρχη Γ. Πραχαλιά για τη γεωστρατηγική αναδιάταξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων







Τα Στρατιωτικά θέματα σας παρουσιάζουν την δημοσίευση μελέτης του Ταγματάρχη Γεωγραφικού Σώματος Γεώργιου Πραχαλιά  για τη γεωστρατηγική αναδιάταξη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, στα πρακτικά του Διεθνούς Συνεδρίου Γεωπολιτικής, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διεθνούς Δικαίου. 

Διατυπώνει ολοκληρωμένη πρόταση για συνάρτηση της διάταξης των Ενόπλων Δυνάμεων με την αξιοποίηση του Στρατηγικού Βάθους της χώρας, το οποίο σήμερα λιμνάζει, διασυνδέοντας τη γεωγραφική Δομή Στρατιωτικών Δυνάμεων με τη διοικητική αρχιτεκτονική των Περιφερειών και των Δήμων και την Εσωτερική Ασφάλεια. 

Με την πρόταση αυτή προκύπτει μια ισχυρότατη προβολή Ελληνικής Στρατιωτικής Ισχύος στον ηπειρωτικό χώρο αλλά και στο αρχιπέλαγος του Αιγαίου, αναδεικνύοντας την Ελλάδα σε ηγέτιδα περιφερειακή δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο.





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά