Ν. Λυγερός: Οι ΗΠΑ διπλασιάζουν τους δασμούς για την Τουρκία


Ο δικτάτορας της Τουρκίας σίγουρα δεν περίμενε από τις ΗΠΑ να διπλασιάσουν τους δασμούς στις τουρκικές εισαγωγές αλουμινίου και χάλυβα. Αυτό το οικονομικό χτύπημα είναι η συνέχεια του προβληματισμού με τα S-400, του θέματος με τα F-35. Η Τουρκία είχε βέβαια την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει γιατί την έχουν ανάγκη όμως η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Διότι όλοι στο ΝΑΤΟ έχουν δει ότι είναι μια αναξιόπιστη χώρα όταν πρόκειται για συμμαχίες. Μπορεί ο δικτάτορας να εξηγεί στους ψηφοφόρους του να μετατρέψουν χρυσό και δολάρια σε τουρκικές λίρες για να αντιμετωπίσουν έναν οικονομικό πόλεμο, αλλά ποιος τον πιστεύει πλέον και πόσοι είναι εκτός φυλακής για να μπορέσουν ν' ακολουθήσουν τις εντολές του χωρίς να σκεφτούν πόσο παράλογες είναι. Η Τουρκία έχει επίσης εκνευρίσει τις ΗΠΑ με την απαράδεκτη κράτηση του πάστορα Άντριου Μπράνσον και οι κυρώσεις τους χτύπησαν ειδικά τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, διότι παραβιάζουν ανοιχτά τα ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι καλό να παρακολουθούν μερικοί αυτές τις εξελίξεις για να μη λένε πια τα κλασικά της γενικής προπαγάνδας που είναι ανίκανη να κατανοήσει τις αλλαγές που έχουν γίνει μετά την αλλαγή κύκλου σε σχέση με τη θέση των ΗΠΑ για το κουρδικό.

Ο Ν. Λυγερός: Έχει διατελέσει ειδικός σύμβουλος στις Σχολές Εθνικής Άμυνας, Πολεμικής Αεροπορίας, Αστυνομικής Ακαδημίας, Εθνικής Ασφάλειας, και τη Σχολή Στρατολογικού
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου