Αποκαλυπτήρια προτομής Λοχία Εύελπιδος ΙΙας Σκαρλάτου Ρωσσέτη


Σύμφωνα με την ανάρτηση του κ. Αντωνίου Βασιλείου στο facebook  έγιναν τα Αποκαλυπτήρια προτομής Λοχία Εύελπιδος ΙΙας Σκαρλάτου Ρωσσέτη:



Ήταν χρέος και έγινε πράξη χθές 31/07/2018 μετά από 106 χρόνια.

Μία πρόταση μου, αίσθημα χρέους και τιμής, η οποία βρήκε την άμεση και θερμή στήριξη του κ. Α/ ΓΕΣ Αντγου Αλκιβιάδη Στεφανή, καθώς και των (πρώην και νυν) Διοικητών της 8ης Μεραρχίας Ηπείρου Ταξχου Νικ. Ανδριόπουλου ( Nikos Andriopoulos ) και Ταξχου Δημ. Μπολομύτη), ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια από τον Διοικητή του Γˊ ΣΣ/NRDC-GR Αντγο Δημήτριο Μπίκο (ως εκπρόσωπο του κ. Α/ΓΕΣ), της προτομής του Λοχία Εύελπιδος ΙΙας Σκαρλάτου Ρωσσέτη, ο οποίος έπεσε και ετάφη εκεί έξω από το εκκλησάκι του Πρ. Ηλία στο Ελληνικό Ιωαννίνων την 5-12-1912 ηρωϊκά μαχόμενος κατά τις επιχειρήσεις απελευθέρωσης των Ιωαννίνων 1912 - 1913.


Θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν στην άψογη, απέριτη και άριστα οργανωμένη εκδήλωση.

Μεγάλη συμμετοχή αρχών του νομού και κατοίκων της περιοχής που αγκάλιασαν το χώρο και την ανάδειξη της συγκεκριμένης πτυχής της ιστορίας του τόπου τους.

Ως απόφοιτος της ΣΣΕ, νοιώθω τιμή και υπερηφάνεια για τον πρώτο Εύελπι που έδωσε τη ζωή του για την ελευθερία της πατρίδος μας, καθώς και ικανοποίηση για την αίσια κατάληξη της ιδέας και της συλλογικής προσπάθειας.






Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά