Έχασε και τη γυναίκα του ο πυροσβέστης

Υπέκυψε στα τραύματά της η γυναίκα που νοσηλευόταν στην εντατική του Ευαγγελισμού και έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είναι η 5η τραυματίας που πεθαίνει στο νοσοκομείο μετά από τις φωτιές στην ανατολική Αττική. Είχε ξεψυχήσει στα χέρια της το 6 μηνών μωράκι της στις φονικές πυρκαγιές στο Μάτι Αττικής.

Φωτιές Αττική: Το χρονικό του οικογενειακού δράματος

Το δράμα ενός πατέρα, ενός πυροσβέστη που άφησε την οικογένειά του για να ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες και έχασε το παιδί του. Χαρακτηριστικά τα λόγια της 67χρονης Μαρίας Διονυσιώτη. Της γυναίκας που έχασε το έξι μηνών εγγόνι της στη φωτιά. Που η κόρη της και μητέρα του παιδιού που θεωρείται το πρώτο θύμα της φονικής φωτιάς στην Αττική, έδινε μάχη στην Εντατική του Ευαγγελισμού. Του παιδιού που ενώ εκείνο πέθαινε στην αγκαλιά της μητέρας του, ο πυροσβέστης πατέρας του έδινε μάχη με τις φλόγες.
Μέσα σε 48 ώρες, η κα Μαρία Διονυσιώτη έχασε το αβάφτιστο εγγόνι της, δυο ξαδέρφια της και τα παιδιά τους και όλη την περιουσία της. Και ζούσε με την ελπίδα πως η κόρη της Μαργαρίτα θα καταφέρει να βγει νικήτρια από τη μεγαλύτερη μάχη, από τη μάχη για τη ζωή της.
«Ο εγγονός μου ήταν έξι μηνών, δεν τον είχαμε βαφτίσει ακόμα. Πέθανε στην αγκαλιά της Μαργαρίτας και τώρα εκείνη είναι στην Εντατική. Τους βρήκαμε και τους δυο στη θάλασσα περίπου πέντε ώρες αφού η φωτιά έφτασε στο Μάτι», είχε πει μιλώντας στην ανταποκρίτρια του Guardian, Έλενα Σμιθ. Δίπλα της συγγενείς, έξω από την Εντατική στον Ευαγγελισμό, προσπαθούσαν να της δώσουν κουράγιο. «Ο πόνος… Όλοι πονάμε, αλλά κανείς δεν θα το μάθει ποτέ».
Η κα Μαρία και ο άντρας της σώθηκαν γιατί το μοιραίο απόγευμα βρίσκονταν στην Αθήνα για να επισκεφτούν τον γιατρό. «Ο Θεός δεν μας έχει δώσει λόγια να περιγράψουμε όσα πάθαμε» λέει. «Το σπίτι μου κάηκε, το σπίτι της κόρης μου επίσης, αλλά πραγματικά αυτό δεν είναι τίποτα» έλεγε η γυναίκα που έχασε το εγγόνι της και αγωνιούσε για την κόρη της.

Φωτιές Αττική: Πυροσβέστης ο πατέρας του 6 μηνών βρέφους

Μια ακόμη πτυχή της συγκλονιστικής υπόθεσης αποκάλυψε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας του Πυροσβεστικού Σώματος, Δημήτρης Σταθόπουλος, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (27.07.2018) στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.
Το έξι μηνών αγοράκι που είχε πεθάνει στην αγκαλιά της μαμάς του στο Μάτι είναι παιδί πυροσβέστη. Ο πατέρας του, όταν δόθηκε η εντολή για επιφυλακή, άφησε την οικογένειά του για να πάει για υπηρεσία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως το παιδί του θα πέθαινε στη φωτιά και η γυναίκα του θα χαροπάλευε στο νοσοκομείο. Μια μάχη που έχασε 8 μέρες μετά τις φονικές φωτιές στην ανατολική Αττική.
«Πήγε να σβήσει τις φωτιές. Άφησε την οικογένειά του πίσω, με αποτέλεσμα το παιδί του να είναι μέσα στα θύματα και η γυναίκα του να νοσηλεύεται στην Εντατική. Καταλαβαίνετε το δράμα του πυροσβέστη αυτού», τόνιζε ο κ. Σταθόπουλος.
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά