Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο: Πυροβολισμοί κατά ριπάς από Τούρκους ψαράδες εναντίον Ελλήνων αλιέων

Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο: Πυροβολισμοί κατά ριπάς από Τούρκους ψαράδες εναντίον Ελλήνων αλιέωνΣοβαρό επεισόδιο με πυροβολισμούς εναντίον Ελλήνων αλιέων από Τούρκους ψαράδες σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής, κοντά στο νησάκι Καλαπόδι, 300 μέτρα από τις ακτές της Λέρου.
Όπως κατήγγειλαν, μιλώντας στον Alpha, αλιείς από δύο ελληνικά καΐκια, Τούρκοι ψαράδες πυροβόλησαν προς το μέρος τους.
Μάλιστα, όπως ανέφεραν, οι πυροβολισμοί ήταν αρκετοί και κατά ριπάς(!). Οι Έλληνες αλιείς αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από την περιοχή και ειδοποίησαν το Λιμενικό, που βρέθηκε επιτόπου με δύο σκάφη. Όταν έφτασε εκεί, τα τουρκικά αλιευτικά ήδη είχαν ξεκινήσει να κινούνται προς τα διεθνή ύδατα.
Τις τελευταίες ημέρες οι αντεγκλήσεις Ελλήνων και Τούρκων ψαράδων είναι αρκετές, αλλά το σημερινό περιστατικό είναι πρωτόγνωρο, όπως λένε οι Έλληνες αλιείς.
«Ακούσαμε 6 πυροβολισμούς. Οι δύο από αυτούς, ο τρίτος και ο τέταρτος ήταν κατά ριπάς. Το όπλο δεν ήταν ούτε κυνηγετικό, ούτε περίστροφο», είπε ο Λευτέρης Γιαννούκας, που ήταν σε ένα από τα ελληνικά καΐκια.

«Οι Τούρκοι ψαράδες ήταν σε απόσταση περίπου 200 μέτρων. Πρώτη φορά έχει γίνει τέτοιο περιστατικό, να μας πυροβολούν οι Τούρκοι. Φυσικά και φοβηθήκαμε, δεν το περιμέναμε», συμπλήρωσε ο ψαράς Κώστας Τσίφτης.
Όλα συνέβησαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, στις 9 το πρωί της Κυριακής. Οι Έλληνες ψαράδες είχαν αφήσει αλιευτικά εργαλεία κοντά στο νησάκι, όταν τους προσέγγισαν τουρκικά καΐκια. Τότε ζήτησαν από τους Τούρκους ψαράδες να αποχωρήσουν, ωστόσο εκείνοι τους απείλησαν και λίγο μετά συνέβη το περιστατικό με τους πυροβολισμούς.  


Πηγή: Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο: Πυροβολισμοί κατά ριπάς από Τούρκους ψαράδες εναντίον Ελλήνων αλιέων | iefimerida.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά