Δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ: Προβάδισμα 6,4 μονάδων του «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών


Ο Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: AP/ Boris Grdanoski)
Ο Ζόραν Ζάεφ (Φωτογραφία: AP/ Boris Grdanoski)
Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τάσσεται η πλειονότητα των πολιτών της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δημοσκόπηση ενόψει του δημοψηφίσματος.

Το ερώτημα στο δημοψήφισμα, που θα γίνει στις 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι «Είστε υπέρ της ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ αποδεχόμενοι τη συμφωνία ανάμεσα στη “Μακεδονία” και την Ελλάδα;». Στη δημοσκόπηση, το 41,5% των ερωτηθέντων απαντούν «ναι», ενώ το 35,1% διαφωνούν.

Οι περισσότεροι από τους ερωτηθέντες- συγκεκριμένα το 66,4%- δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν στο δημοψήφισμα, ενώ το 19,8% εκφράζουν την πρόθεση να το μποϊκοτάρουν.

Από την ίδια δημοσκόπηση προκύπτει ότι η συντριπτική πλειονότητα των Αλβανών, το 88%, είναι υπέρ της συμφωνίας, όπως είναι και το 49,2% των νέων.

Ανεξάρτητα από την έκβαση του δημοψηφίσματος, το 80,4% τάσσεται υπέρ της ένταξης στην ΕΕ και το 79,9% υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 20% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι γνωρίζουν το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την επίλυση του ονοματολογικού, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων ΜIA της ΠΓΔΜ.

Στο μεταξύ, το δημοψήφισμα θα κοστίσει 2,7 εκατ. ευρώ στην ΠΓΔΜ. Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή ανακοίνωσε ότι θα δαπανηθεί αυτό το ποσό, περικόπτοντας κατά 20% εκείνο που είχε εγκρίνει το κοινοβούλιο της χώρας


Πηγή: Δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ: Προβάδισμα 6,4 μονάδων του «ναι» στη Συμφωνία των Πρεσπών | iefimerida.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά