Επίσκεψη ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη στην 441 ΑΒΥΥ

Ο  Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης  επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 2 Αυγούστου 2018 την 441 ΑΒΥΥ (Αποθήκη Βάσεως Υγειονομικού Υλικού), συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΘΑ Καλλιόπη Παπαλεωνίδα.
 
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση για το έργο της συγκεκριμένης Μονάδας και τις δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης των φαρμακευτικών εργαστηρίων που διαθέτει.
 
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, στον χαιρετισμό του προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό της Μονάδας μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
 
«Αναμφισβήτητα το έργο που επιτελείται στις εγκαταστάσεις της Βάσεως είναι εξαιρετικό.
 
Ο σύγχρονος μηχανολογικός και αναλυτικός εξοπλισμός των Φαρμακευτικών Εργαστηρίων, σε συνδυασμό με τον υψηλό επαγγελματισμό σας και την εξειδικευμένη επιστημονική σας κατάρτιση, έχει ως αποτέλεσμα την παραγωγή προϊόντων εφάμιλλων ή  και καλύτερων των ιδιωτικών φαρμακοβιομηχανιών.
 
Εξίσου σημαντικό είναι το οικονομικό όφελος που επιφέρει η παραγωγική δραστηριότητα ετησίως και το οποίο δύναται να αυξηθεί μελλοντικά.
   
Ξεπερνάμε την κρίση και το 2018 θα είναι κομβικό έτος.
 
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχώς να εκσυγχρονίζουμε το πρότυπο των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε να καθίσταται σύγχρονο, πιο ισχυρό και πιο ευέλικτο, δίνοντας προτεραιότητα όχι μόνο  στους εξοπλισμούς, αλλά στη μόρφωση και στην εκπαίδευση του προσωπικού μας.
 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, διατηρώντας υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα συνεισφέρουν ταυτόχρονα στο προαναφερθέν αποτέλεσμα, μαζί με τον υπόλοιπο ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποβληθεί σε θυσίες.
 
Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ταυτόχρονα και βασική πηγή παροχής κοινωνικού έργου. Βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα πολίτη με πλήθος δράσεων όπως:
 
·         στην έρευνα και διάσωση,
 
·         στις αεροδιακομιδές,
 
·         στην πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών,
 
·         στην υγειονομική υποστήριξη κατοίκων σε ακριτικές περιοχές,
 
·         στην εθελοντική αιμοδοσία,
 
·         στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές,
 
·         στην κατασκευή μικρών τεχνικών έργων, 
 
·         στην κάθε μορφής αρωγή σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.
 
Η παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων στις πρόσφατες πυρκαγιές, ήταν άμεση και καταλυτική, με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων, τα οποία βοήθησαν τους κατοίκους και τις δυνάμεις πυρόσβεσης, και οι οποίες παραμένουν στην περιοχή συμβάλλοντας στην αποκατάσταση και βοήθεια των πληγέντων.
 
Σας είναι γνωστό ότι τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αττικής, έχουν διατεθεί για την περίθαλψη πολιτών που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά. Χάρη στις προσπάθειές σας, του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού που υπηρετείτε εδώ, μπορούμε να θέσουμε στη διάθεση των πυρόπληκτων, φάρμακα και άλλο ιατρικό υλικό, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύπτουν, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία. 
Σας διαβεβαιώνω ότι η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσχερειών και των προβλημάτων κάτω από τις οποίες επιτελείτε το έργο σας, υλοποιεί συνεχώς πολλαπλές δράσεις για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας.
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με την Περιφέρεια Αττικής, πραγματοποιούνται ενέργειες για την αναβάθμιση της 441 Αποθήκης Βάσεως Υγειονομικού Υλικού, η οποία θα οδηγήσει σταδιακά σε αύξηση της αποδοτικότητας και στην παραγωγή νέων φαρμακευτικών προϊόντων, με αποτέλεσμα την οικονομία κλίμακας και την υψηλή μελλοντική ανταποδοτικότητα».








Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά