28χρονος αγρότης πουλά την καμήλα του για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία

28χρονος αγρότης πουλά την καμήλα του για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία/ Φωτογραφία AP images


Ο Εμρέ Μποσταντζί, ένας 28χρονος αγρότης από την επαρχία Τσορούμ έβαλε την καμήλα του για πώληση στο διαδίκτυο.
Στόχος του είναι να βγάλει αρκετά χρήματα για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία.
«Αυτό είναι το αγαπημένο μου ζώο, αλλά πρέπει να το πουλήσω. Χρειάζομαι μετρητά για πάρω απαλλαγή από τη στρατιωτική θητεία», δηλώνει ο Μποσταντζί στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
Ο πατέρας του αγόρασε την εξάχρονη λευκή αραβική καμήλα για αυτόν σε ένα τοπικό παζάρι πριν από πέντε χρόνια.
Ο Μποσταντζί είναι ένας από τους εκατοντάδες χιλιάδες Τούρκους που περίμεναν εδώ και καιρό ένα κυβερνητικό πρόγραμμα για να απαλλαγούν την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία.
Με βάση την τουρκική νομοθεσία, όλοι οι άνδρες 19 έως 45 ετών έχουν υποχρέωση να υπηρετήσουν στο στρατό για 12 μήνες.
Σύμφωνα με όμως με έναν πρόσφατο νόμο, οι άνδρες που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1994 μπορούν να υπηρετήσουν μόλις 21 ημέρες καταβάλλοντας 15.000 τουρκικές λίρες (περίπου 2.463 ευρώ).
Περίπου 200.000 Τούρκοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις τις τελευταίες δύο μέρες για το πρόγραμμα μείωσης της στρατιωτικής τους θητείας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Νέοι άνδρες πουλάνε τα πάντα. Από αυτοκίνητα και σπίτια μέχρι καμήλες και βουβάλια για να βρουν τα χρήματα για την εξαγορά.
Η τιμή που έχει βάλει ο Μποσταντζί την καμήλα του; 20.000 τουρκικές λίρες. Και σύμφωνα με τον ίδιο το ενδιαφέρον είναι μεγάλο.
«Κάποιες τοπικές ενώσεις θέλουν να την αγοράσουν για τουριστικούς σκοπούς. Άλλοι για να την ανταλλάξουν με ένα αυτοκίνητο. Μέχρι τώρα οι προσφορές είναι πολύ χαμηλές, θα περιμένω για μια καλύτερη προσφορά»,λέει.
Για τους αποφοίτους πανεπιστημίου η υποχρεωτική θητεία είναι έξι μήνες. Το κράτος επιτρέπει στους αποφοίτους να κάνουν τα μεταπτυχιακά τους και τα διδακτορικά τους έως την ηλικία των 35 και μετά να εκτίσουν τη στρατιωτική τους θητεία. Αρκετοί είναι αυτοί που εγγράφονται σε μεταπτυχιακά προγράμματα για να αποφύγουν για όσο περισσότερο μπορούν να εκτίσουν τη θητεία τους.
«Η στρατιωτική θητεία μπορεί να είναι μια πραγματικό χάσιμο χρόνου και σε πάει πίσω στη ζωή σου. Θα στείλω αίτηση για ένα διδακτορικό μετά από αυτές τις 21 μέρες», προσθέτει ο Μποσταντζί, που κάνει σήμερα το μεταπτυχιακό του στο πανεπιστήμιο Χιτίτ στο Τσορούμ.
Άλλοι φτάνουν να βάζουν για πώληση και τα διαμερίσματά τους. Ο 30χρονος Ερμάν Τιμουρλένκ από την Κωνσταντινούπολη έβαλε το σπίτι που διαμένει για πώληση για να μπορέσει να πληρώσει για την μειωμένη στρατιωτική θητεία.
«Η υποχρεωτική θητεία με έκανε για καιρό να αναβάλω τα σχέδια μου, τώρα μπορώ να αδράξω αυτή την ευκαιρία», λέει στο γερμανικό πρακτορείο ο Τιμουρλένκ, γυμναστής.
Όπως τονίζει, θα μετακομίσει στο σπίτι της μητέρας και θα ανοίξει το δικό του γυμναστήριο με τα χρήματα από την πώληση του διαμερίσματός του.
«Τουλάχιστον δεν θα χρειαστεί να ανησυχήσω ποτέ ξανά για τη στρατιωτική μου θητεία», συμπληρώνει.
Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Πηγή: Τουρκία: 28χρονος αγρότης πουλά την καμήλα του για να εξαγοράσει τη στρατιωτική του θητεία | iefimerida.gr

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά