Ταϊλάνδη: Η φωτογραφία – όρκος των πεζοναυτών που συγκλονίζει!

Ταϊλάνδη: Η φωτογραφία – όρκος των πεζοναυτών που συγκλονίζει! | Newsit.gr


Στο «κόκκινο» η αγωνία στην Ταϊλάνδη, όπου από το πρωί της Κυριακής, 08.07.2018, βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των 12 αγοριών και του προπονητή τους!
Οι 13 ήρωες παραμένουν εγκλωβισμένοι σε ένα σπήλαιο εδώ και 15 μέρες, με την ιστορία τους να έχει «αγγίξει» την παγκόσμια κοινότητα. Μια ιστορία που είναι… κομμένη και ραμμένη για να γίνει κάποια στιγμή κινηματογραφική ταινία.


Όλοι, πάντως, ελπίζουν η ταινία αυτή να έχει και… happy end. Να καταφέρουν, δηλαδή, οι διασώστες να βγάλουν σώα και αβλαβή τα δώδεκα νεαρά αγόρια και τον προπονητή τους.




Εκεί επικεντρώνεται όλο το ενδιαφέρον, ωστόσο η κατάσταση είναι δύσκολη. Ένας έμπειρος δύτης χρειάζεται περίπου 10 ώρες για να φτάσει στο σημείο που βρίσκονται τα παιδιά και να επιστρέψει. Οι καιρικές συνθήκες δεν ευνοούν, αφού ξεκίνησε ξανά να βρέχει, ενώ η ίδια η μορφολογία του σπηλαίου αποτελεί τεράστιο εμπόδιο.

Με στενά περάσματα, απολύτως πλημμυρισμένα κομμάτια και φυσικά… καθόλου φως, το εγχείρημα είναι κάθε άλλο παρά απλό. Υπάρχει όμως κάποιο εμπόδιο που να μην μπορεί να ξεπεράσει η ανθρώπινη θέληση;

Όχι, είναι η απάντηση κι αυτό δείχνουν οι διασώστες στην Ταϊλάνδη που επιχειρούν στο σημείο. Λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση, οι Ταϊλανδοί διασώστες ανήρτησαν στον λογαριασμό τους στο Facebook μια συγκλονιστική φωτογραφία.
Δείχνει τα χέρια τριών ανδρών ενωμένα. Ο ένας κρατά το χέρι του άλλου και δείχνουν πως είναι αυτό που λέμε «μια γροθιά» απέναντι σε όλα τα αμπόδια. «Εμείς, η ομάδα από την Ταϊλάνδη και η διεθνής ομάδα, θα φέρουμε τους «αγριόχοιρους» πίσω στο σπίτι». Σημειώνεται πως αυτό είναι το όνομα της ποδοσφαιρικής ομάδας των αγοριών…

Δείτε την συγκλονιστική φωτογραφία από την Ταϊλάνδη

 
newsit
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά