Διάθεση 60 πυροσβεστών δηλώνει η Λευκωσία




Η Λευκωσία βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την Αθήνα και δήλωσε ετοιμότητα να προσφέρει βοήθεια στην προσπάθεια πυρόσβεσης που καταβάλλουν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στα μέτωπα των πυρκαγιών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Πρόδρομου Προδρόμου, μετά από οδηγίες του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου επικοινώνησε με τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της ελληνικής Κυβέρνησης Νικόλαο Τόσκα εκφράζοντας την ετοιμότητα της κυπριακής Κυβέρνησης να παράσχει βοήθεια.

Ο κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι μπορούμε να διαθέσουμε άμεσα ομάδα 60 ανδρών, πυροσβεστών, δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας και εφόσον υπάρξει η δυνατότητα αερομεταφοράς θα διατεθούν και δυο πυροσβεστικά οχήματα.

Σύμφωνα με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο οι δυο κυβερνήσεις βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία και μόλις καταστεί δυνατό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε : «Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με την Ελληνική Κυβέρνηση για παροχή βοήθειας για την κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών στην Αττική. Άμεσα διάθεση ομάδας 60 Πυροσβεστών, Δασοπυροσβεστών και στελεχών της Πολιτικής Άμυνας».
https://hellasjournal.com
Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά