460 η σύνταξη χηρείας που θα πάρει η σύζυγος του σμηναγού Μπαλταδώρου



(ΠΗΓΗ από το fb  ΤΕΘ ΙΚΑΡΙΑΣ  )

ΗΘΙΚΟΝ ΑΚΜΑΙΟΤΑΤΟΝ
Οργή για την σύνταξη χηρείας που θα πάρει η σύζυγος του σμηναγού Μπαλταδώρου
Με σύνταξη χηρείας μόλις 430 έως 460 ευρώ θα συνδράμει η μητέρα πατρίδα τη σύζυγο και τα παιδιά του σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε στο βωμό του καθήκοντος.
Ο ασφαλιστικός νόμος Κατρούγκαλου δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανθρωπιάς και αναγνώρισης της θυσίας του αεροπόρου , που είχε μόλις 12 χρόνια ασφάλισης και μισθό 1180 ευρώ.
Βεβαίως τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα για τις χήρες των μη ένστολων , που παίρνουν πολύ μικρότερες συντάξεις και μόνο για μία τριετία μετά το θάνατο του συζύγου τους.
Η σύνταξη τους με βάση προυπηfbρεσία κάτω των 20 ετών κινείται γύρω στα 380 ευρώ.
Δραματικές είναι οι περικοπές και στις συντάξεις των χηρών που οι ένστολοι σύζυγοι τους δεν πέθαναν σε ώρα υπηρεσίας όπως ο σμηναγός…
Δύο παραδείγματα:
Σε σύνταξη θανόντος 1.337 ευρώ μικτά από το Δημόσιο, η σύνταξη χηρείας βγήκε στα 426 ευρώ μικτά, δηλαδή σε ποσό που αντιστοιχεί στο 31% επί παλιού μικτού ποσού που είχε ο θανών!
Ο λόγος είναι διότι η σύνταξη των 1.337 ευρώ επανυπολογίστηκε στα 853 ευρώ! Και από αυτό το ποσό η χήρα πήρε το 50%, δηλαδή τα 426 ευρώ.
Σε σύνταξη θανόντος 1.758 ευρώ μικτά, η σύνταξη χηρείας βγήκε στα 592 ευρώ και πληρώθηκε στις 31/1/2018.
Η χήρα πήρε στην πραγματικότητα το 33% του παλιού μικτού ποσού που είχε ο θανών!
Ο λόγος που συνέβη αυτό είναι επειδή η σύνταξη του θανόντος επανυπολογίστηκε με το νόμο Κατρούγκαλου και από τα 1.758 ευρώ βγήκε στα 1.184 ευρώ!
Και η χήρα πήρε το 50% του νέου ποσού, δηλαδή 592 ευρώ!
H σύνταξη της συζύγου του άτυχου σμηναγού ξανανοίγει το ασφαλιστικό.
Οι Έλληνες ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση περισσότερο σεβασμό στις χήρες των φρουρών της πατρίδος και μαζί με αυτές και σε όλες τις άλλες χήρες που μένουν απροστάτευτες μετά το θάνατο του συζύγου τους.

ΠΗΓΗ από το fb  ΤΕΘ ΙΚΑΡΙΑΣ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά