Ο «Ασυρματιστής ου Θεού». 24 χρόνια απο το θάνατό του




Αγαπητοί Φίλοι,
24 ολόκληρα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα χωρίς τη Θεία μορφή του, τους απλούς και θεόπνευστους λόγους του, τις παρηγορητικές συμβουλές του.
Στις 13 Ιανουαρίου 2015 συνήλθε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και αποφάσισε την κατάταξη του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Στις 2 Νοεμβρίου 2017 η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος τον ανακήρυξε Προστάτη του Όπλου των Διαβιβάσεων.
Οι Διαβιβάσεις τιμούν σήμερα τον Προστάτη Άγιο τους !
Το 1945 ο Αρσένιος κατατάχτηκε στο στρατό και υπηρέτησε ως ασυρματιστής. Όσο καιρό δεν ήταν ασυρματιστής, ζητούσε να πολεμά στην πρώτη γραμμή, προκειμένου κάποιοι οικογενειάρχες, να μην βλαφτούν, έλεγε. Το μεγαλύτερο διάστημα της θητείας του το υπηρέτησε με την ειδικότητα του ασυρματιστή. Γι' αυτό και πολλές εκδόσεις αφιερωμένες στη ζωή του Γέροντα τον αναφέρουν ως «Ασυρματιστή του Θεού». Απολύθηκε από το στρατό το 1949. Ξεχώριζε για την «χαριτωμένη» απλότητά του και την έντονη αγωνία που τον διακατείχε για την βοήθεια των συνανθρώπων του.
Λέγεται ότι ο Γέροντας κάποτε φέροντας ως παράδειγμα αυτήν την ιδιότητα της θητείας του, απάντησε σε κάποιον που αμφισβητούσε τη χρησιμότητα της μοναχικής ζωής, ότι οι μοναχοί είναι «ασυρματιστές του Θεού», εννοώντας την θερμή τους προσευχή και την έγνοια τους για την υπόλοιπη ανθρωπότητα. Αποτελούσε παράδειγμα ανθρώπου αφιερωμένου και αφαιρούσε τις προσωπικές επιδίωξεις και τα προσωπικά θελήματα. Η υπακοή, η άσκηση, η ταπείνωση, η ευσέβεια, το φιλότιμο και πάνω από όλα η αγάπη και η μακροθυμία, αποτελούσαν τρόπο ζωής. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμά του.
Χρόνια πολλά σε όλα τα μέλη μας και τους Φίλους του Συνδέσμου!
Χρόνια πολλά στα Στελέχη μας !
Χρόνια πολλά στους Διαβιβαστές !
Χρόνια πολλά στο Στρατό μας !
Με συναδελφικούς Χαιρετισμούς,
Δημήτριος Κουτρουμάνης
Υπγος ε.α. - Πρόεδρος ΣΑΑΔΒ

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά