Μεγάλες αλλαγές για τους εφέδρους στην άσκηση Παρμενίων

στρατοςΣημαντικές αλλαγές στην συμμετοχή εφέδρων και εθνοφυλάκων στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018 μελετούν σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΓΕΣ.
Η άσκηση που αμανένεται να γίνει από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου 2018 στοχεύει όπως κάθε χρόνο στον έλεγχο των σχεδίων ετοιμότητας τόσο στις Ένοπλες Δυνάμεις όσο και στις κρατικές υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ ελέγχονται η ενεργοποίηση του συστήματος χειρισμού κρίσεων και η εφαρμογή σχεδίων στην οργάνωση και λειτουργία υπηρεσιών Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης (ΠΑΜ-ΠΣΕΑ).
Η μακρόχρονη κρίση στην χώρα μας έχει αποστερήσει από τις Ένοπλες Δυνάμεις την ευκαιρία να εκπαιδεύουν την εφεδρεία σε σημείο που θα επιθυμούσαν, καθώς μην ξεχνάμε πως το μεγαλύτερο μέρος της στρατιωτικής δύναμης της Ελλάδας βρίσκεται στην εφεδρεία.
Το γεγονός αυτό έδωσε την ευκαιρία σε διάφορους να αναπτύξουν πρωτοβουλίες που παρουσιάζονται ως ασκήσεις εφέδρων, αλλά δεν έχουν σχέση με τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Οι ιδέες που έχουν πέσει στο «τραπέζι» σ’υμφωνα με δημοσίευμα οτυ Armyvoice.gr, ότι είναι πολλές. Μια ωστόσο φαίνεται ότι συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για την εφαρμογή της.
Η πρόταση αυτή αφορά στην πρόσκληση εφέδρων και εθνοφυλάκων σε εθελοντική βάση, για να λάβουν μέρος στην άσκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2018.
Δείτε τις λεπτομέρειες στο Armyvoice.gr
thrakinea
Share on Google Plus

About VALIA ABATZI

Παιδί στρατιωτικής οικογένειας. Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Πτυχιούχος Ειδικός Εφαρμογών Πληροφορικής με Πολυμέσα. Έχει παρουσιάσει αρκετές εκδηλώσεις και είναι η ιδιοκτήτρια του ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ και ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας ΔΙΕΚ Τρίπολης. Διδάσκει Στρατιωτικό Ρεπορτάζ και Δημόσιες σχέσεις στις ΕΔ. Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου