Στρατιώτες από το Γ’ Σώμα Στρατού και σχολεία καθάρισαν το Ελαιόρεμα Πυλαίας

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος και τη σημασία του εθελοντισμού έστειλαν σήμερα το Γ’ Σώμα Στρατού και ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, διοργανώνοντας κοινή δράση για τον καθαρισμό του Ελαιορέματος.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δεκάδες μαθητές από τα δημοτικά σχολεία της Πυλαίας, καθώς και εθελοντές, στελέχη και οπλίτες των Ενόπλων Δυνάμεων σήκωσαν τα μανίκια, φόρεσαν γάντια, άνοιξαν τις σακούλες και καθάρισαν την περιοχή από σκουπίδια, αλλά και από ογκώδη αντικείμενα. Συνολικά, τέσσερα φορτηγά από σκουπίδια απομακρύνθηκαν από την περιοχή.
Στο οικολογικό αυτό ραντεβού έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Μπαμπαράτσας, Γιώργος Παρισόπουλος και Ελένη Γιαννούδη, καθώς και υψηλόβαθμα στελέχη του Γ’ Σώματος Στρατού.
«Είναι μια κοινή δράση του δήμου με το Γ’ Σώμα Στρατού που εντάσσεται στις φετινές μέρες του περιβάλλοντος. Καθαρίσαμε μια μεγάλη περιοχή του Ελαιορέματος, μιας πανέμορφης περιοχής που αναδείξαμε μέσα από τα προγράμματα του δήμου μας. Όταν τα μικρά παιδιά είναι πρωταγωνιστές τέτοιων δράσεων, εμείς οι μεγαλύτεροι μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το αύριο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους μαθητές και τις μαθήτριες της περιοχής με τους δασκάλους τους που πρόθυμα συνέδραμαν, τους ανθρώπους του δήμου μας που συντόνισαν το εγχείρημα, αλλά και τον Διοικητή του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγο Δημήτρη Μπίκο και τους συνεργάτες του, για μια σειρά από κοινές δράσεις που κάνουμε μαζί», τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη.
Ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού δήλωσε: «Μόνο ικανοποίηση και χαρά μπορούμε να αισθανόμαστε, κάθε φορά που προχωρούμε σε μία κοινή δράση κοινωφελούς χαρακτήρα, από τη μακριά λίστα, που έχουμε προγραμματίσει με το Δήμο Πυλαίας–Χορτιάτη για το 2018. Ιδιαίτερα όταν η δράση αφορά στο περιβάλλον, είμαστε διπλά χαρούμενοι που μας προσφέρεται η ευκαιρία να δείξουμε την ευαισθησία του Στρατού μας.
Συγχαρητήρια στους δασκάλους και τα παιδιά των σχολείων της Πυλαίας, συγχαρητήρια στα παιδιά μας, αξιωματικούς και στρατιώτες, όλοι εθελοντές που πρόθυμα συνέβαλαν στον καθαρισμό του ρέματος. Ολόθερμα συγχαρητήρια στο Δήμαρχο Πυλαίας–Χορτιάτη, κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και την αποτελεσματική ομάδα των στελεχών του Δήμου, για την ιδέα και την οργάνωση της υπέροχης αυτής δράσης».
Να σημειωθεί ότι η δράση εντάσσεται στο σύμφωνο συνεργασίας που υπέγραψαν ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και το Γ’ Σώμα Στρατού και περιλαμβάνει πλήθος εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών δράσεων.

karfitsa

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά