Κ. Ζιαζιάς: Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ;



Ο επίτιμος ΑΓΕΣ Κ. Ζιαζιάς ανέβασε στα social media  άρθρο άποψη με ιδιαίτερη σημασία και βαρύτητα:


"Να ξέρετε πως αν τρέξουμε να σώσουμε την Μακεδονία, η Μακεδονία θα μας σώσει. Θα μας σώσει από τη βρώμα όπου κυλιόμαστε, θα μας σώσει από τη μετριότητα και την ψοφιοσύνη, θα μας λυτρώσει από τον αισχρό τον ύπνο, θα μας ελευθερώσει. Αν τρέξουμε να σώσουμε τη Μακεδονία, εμείς θα σωθούμε» , λόγια του Ιωνα Δραγουμη , που πρεπει να ηχήσουν και να εγείρουν και παλι στην χειμαζόμενη Ελληνικη Κοινωνια .

Το ζητημα των Σκοπίων , που ταλανίζει την χωρα μας εδώ και 25 χρονια ,φαινεται , κατόπιν επιθυμίας του " ξένου παράγοντα " και του έντονου ραγιαδισμου των ντόπιων αντιπροσώπων του ,οτι κλείνει με τον χειρότερο τρόπο για τα Εθνικα μας Συμφεροντα , διοτι :

• Η Χωρα μας απεδεχθει να ονομαστούν τα Σκόπια “Βόρεια Μακεδονία” περιορίζοντας την Ελληνική “Μακεδονικότητα” εντός μιας κρατικής (Ελληνικής) περιφέρειας.

• Η Χωρα μας ,με το " χαρισθεν" όνομα , αναγνωρίζει ευθέως τον αλυτρωτισμό των Σκοπίων, αφου αποδέχεται το αφήγημα των Σκοπιων περί “αλύτωτων Μακεδόνων” που ζουν στο Νότο, έναντι των “ελεύθερων” που ζουν στην “Βόρεια Μακεδονία”.

• Η Χωρα μας αναγνωρίζει " αφελέστατα" την ύπαρξη “Μακεδονικού έθνους” και “Μακεδονικής γλώσσας”, θέτοντας μονο ορισμενες ανεφάρμοστες υποσημειώσεις , τις οποίες σε λιγο χρονο , ουτε αυτοί που τις διατύπωσαν θα θυμούνται .

Η Ελλάδα με την επικειμενη υπογραφή της συμφωνίας , προσφέρει στα Σκόπια τη δυνατότητα άμεσης ένταξής τους στο ΝΑΤΟ και έναρξης συζητήσεων για ένταξη στην Ε.Ε., παρόλο που το κρατίδιο αυτό δεν αλλάζει αμεσα το σύνταγμά του ,όπως προέβλεπε η ύστατη ελληνική κόκκινη γραμμη ,αλλά δεσμεύεται να το κάνει στο μέλλον........

Ασφαλώς τα οφέλη των κυβερνοντων απο αυτη την λυση είναι προσωπικά, μικροκομματικά , προσκαιρα και δεν αφορούν τη χώρα, ενώ εκείνα των Σκοπίων είναι απτά και πολλαπλασίως περισσότερα απ΄όσα αποκομίζει η χωρα μας .

Λυπηρό ειναι οτι τις τελευταίες ημέρες ορισμενοι "επαγγελματίες πολιτικοί " επιχειρούν να πείσουν την κοινή γνώμη , για την ρεαλιστική και πολιτικα ορθή λυση του Σκοπιανού , με το ευτελές επιχείρημα οτι " 145 χωρες εχουν αναγνωρίσει τα Σκοπια με το όνομα Μακεδονια ....." . Ομως δεν αναρωτήθηκαν γιατι κόπτονται να τους αναγνωρίσουμε εμεις ; Διότι μόνον εμείς μπορούμε να δώσουμε το όνομα που μας ανήκει. Η Μακεδονία είναι η ΕΛΛΑΔΑ. Ο Μέγας Αλέξανδρος ,διέδωσε τον ελληνικό πολιτισμό και όχι κάποιον μακεδονικό. Μιλούσε ελληνικά και πίστευε σε Έλληνες Θεούς.ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ .

ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΧΑΡΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ......ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΠΟΥ " ΧΑΡΟΠΟΙΗΣΕ" ΤΟΥΣ ΠΑΤΡΩΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΥΘΙΣΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ .

Με την επιτευχθεισα συμφωνία , δυστυχως , αυτα για τα οποία αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν ο Παύλος Μελάς ,ο Τέλος Άγρας,ο Γερμανός Καραβαγγέλης, ο Μαζαράκης-Αινιάν, ο Ιωνας Δραγουμης και πολλοί αλλοι επώνυμοι και ανώνυμοι Ηρωες , παραχωρήθηκαν με μεγάλη ευκολία από τους σημερινούς Ταγους της Χωρας ,οι οποίοι όφειλαν να γνωριζουν οτι η Μακεδονία δεν είναι ένας απλός γεωγραφικός προσδιορισμός, αλλά είναι ιστορικός, πολιτιστικός και εθνολογικός προσδιορισμός. Είναι η ίδια η εθνική ταυτότητα μας , η Μακεδονία είναι η Ελλάδα.
ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΑΥΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ δεν προσφέρεται ούτε για εσωτερική κατανάλωση, ουτε για πολιτικη εκμετάλλευση , ούτε βεβαια για εθνικιστικές κορώνες , που εκστομιζουν μερικοί " ΑΚΑΠΝΟΙ " και " ΚΕΡΟΣΚΟΠΟΙ " της πολιτικης , ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ , ζωης της χωρας μας .ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ , ΜΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ , ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΟΤΙ ΕΝΤΟΣ ΟΛΙΓΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ..........
Σε αυτη την κρισιμη περιοδο για την χωρα μας , ο κάθε Έλληνας θα περίμενε , θα το ευχόταν, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, τα κόμματα που είχαν και έχουν σήμερα στα χέρια τους το τιμόνι της χώρας, να είχαν συμφωνήσει με ποια βήματα θα προχωρήσει η Πατριδα μας για να επιτύχει τους Εθνικούς Αντικειμενικούς Σκοπούς στα κρισιμα Εθνικα Θεματα και αυτά τα βήματα να ήταν αδιαπραγμάτευτα και διαχρονικα σταθερά .
Δυστυχως ομως ο πολιτικος κοσμος της χωρας δεν μπορει να συνεννοηθεί , να ομονοήσει για το αύριο της Ελλάδος , για το αυριο των παιδιων μας , στο όνομα του κομματικού οφέλους και μονο και εμεις ανατρέχουμε στα λόγια του ποιητή : «Δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα…». Μόνο που, για να έρθει το θάμα, χρειάζεται και εκείνο το «συν Αθηνά και χείρα κίνει…».
Τελικα με την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας ,ο ιστορικός του μέλλοντος δεν θα μέμφεται μονο τους σημερινούς Ταγους της χωρας , αλλα θα γράφει με μαύρη ανεξίτηλη μελάνη ότι οι δικη μας γενια φάνηκε αδιάφορη ,ανιστοριτη ,ράθυμη και ανάξια των προγόνων μας.
Άρθρο μου που δημοσιεύθηκε στον έγκυρο Ιστότοπο MILITAIRE.GR την 14 Ιουνιου 201

Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά