Παρουσία ΑΝΥΕΘΑ Φώτη Κουβέλη στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώτης Κουβέλης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Χριστοδούλου, παρέστη σήμερα Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018, στις εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα της Κάσου το 1824.
Στη διάρκεια της παραμονής του στο νησί παρέστη στη δοξολογία, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των ηρώων και παρακολούθησε την παρέλαση, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε την πυραυλάκατο ΤΠΚ ΠΛΕΣΣΑΣ και χαιρέτισε το πλήρωμα.
Ο ΑΝΥΕΘΑ σε δήλωση του μετά το πέρας της παρέλασης ανέφερε:
«Τιμούμε την μνήμη όλων εκείνων, ανδρών και γυναικών, που έδωσαν τη ζωή τους εδώ στην Κάσο, για την ανεξαρτησία της πατρίδας και για την ελευθερία μας. Το ολοκαύτωμα ήταν ολοκαύτωμα ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Σήμερα, τόσα χρόνια μετά, η μνήμη πρέπει να είναι παρούσα να καθοδηγεί και να εμπνέει. Η μνήμη μας, η ιστορίας μας είναι κομμάτι της Εθνικής μας Άμυνας.
Από εδώ, από τις εσχατιές του Αιγαίου, πρέπει για άλλη μια φορά να πούμε, η χώρα μας είναι χώρα της ειρήνης και θέλει η ειρήνη να προάγεται σε όλη την περιοχή. Ταυτόχρονα, είμαστε η χώρα που με τις Ένοπλες Δυνάμεις της και με τον ελληνικό λαό, λέμε πάρα πολύ καθαρά ότι δεν επιτρέπουμε στον οποιονδήποτε να αμφισβητεί τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως συγκεκριμένα με σαφήνεια καθορίζονται από τις Διεθνείς Συνθήκες και συνολικότερα από το Διεθνές Δίκαιο.
Η χώρα μας πορεύεται, πορεύεται σε καλύτερες ημέρες και αυτή την πορεία όλος η ελληνικός λαός θα την υπερασπιστεί με όλες του τις δυνάμεις».  
Επίσης σε χαιρετισμό που απηύθυνε σε τοπικούς φορείς ανέφερε:
«Υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά δικαιώματά μας. Και αποτρεπτική δύναμη έχουμε και ενότητα έχουμε και οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι άψογα συντεταγμένες. Είναι εξαιρετικά αξιόμαχες, παρά το γεγονός ότι για λόγους που είναι γνωστοί, έχουμε εξαιρετικά περιορισμένο προϋπολογισμό για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά η επιμέλειά μας, η φροντίδα μας έχει κάνει τις Ένοπλες Δυνάμεις να έχουν ισχύ, την οποίο μπορούμε να την αξιοποιήσουμε μόνο όταν μας αμφισβητήσουν. Εμείς είμαστε χώρα της ειρήνης και θέλουμε να προάγεται η ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή αλλά μέχρι εκεί, γιατί από 'κει και πέρα δεν αφήνουμε ούτε το ελάχιστο περιθώριο να αμφισβητηθεί έστω κι ένα μικρό κομματάκι του Αιγαίου, των αιθέρων μας, της χερσαίας μας γης.  
Δυστυχώς από τη μεριά της Τουρκίας έχουμε τη ρητορική της έντασης. Μετράμε μήνες από την απαράδεκτη, την παράνομη κράτηση των δύο στρατιωτικών μας στελεχών στις φυλακές της Αδριανούπολης. Θέλω να ξέρετε, όπως το ξέρουν και οι ίδιοι, το ξέρουν και οι γονείς των παιδιών με τους οποίους συχνά συνομιλώ, ότι εμείς συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας. Ασκούμε τις πιέσεις που πρέπει να ασκήσουμε σε πολλαπλά επίπεδα. Όχι μόνο στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και στην Αμερική και στην Ρωσία και σε όλους εκείνους που μπορούν να ασκήσουν επιρροή, έτσι ώστε να αφεθούν ελεύθεροι οι παράνομα κρατούμενοι. 
Κλείνουν τρεις μήνης από την παράνομη φυλάκιση των δύο στελεχών μας και δεν έχει απαγγελθεί ακόμη κατηγορητήριο. Πρόκειται όχι για Δίκαιο, πρόκειται για βαρβαρότητα Δικαίου, να κρατείται κάποιος για τρεις μήνες χωρίς να υπάρχει κατηγορητήριο. Την ώρα που η Ελλάδα - με την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη της, αποφασίζει αυτά που αποφασίζει, χωρίς να υπολογίζει τίποτε άλλο, γιατί εμείς έχουμε πολιτισμό του Δικαίου. Εμείς δεν συναλλασσόμεθα με την Τουρκία και ούτε μπαίνουμε στη λογική της ανταλλαγής, που αυτή διεκδικεί και θέλει αναφορικά με τους δύο στρατιωτικούς. Συνεχίζουμε την προσπάθεια.
Έχω τη βεβαιότητα, όπως νομίζω την έχετε και εσείς, ότι αυτή η ενότητα μεταξύ του ελληνικού λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι το ισχυρό μας αμυντικό και αποτρεπτικό όπλο».





Share on Google Plus

About Newsroom

Δημοσιογράφος Αρκαδίας με πολυετή εμπειρία στο χώρο των ΜΜΕ. Είναι Υπεύθυνη Δημοσίων σχέσεων σε γνωστά πρόσωπα και επιχειρήσεις στην Ελλάδα.Έχει κάνει μετεκπαιδευση στο Λονδίνο.Καθηγήτρια Δημοσιογραφίας.Μέλος Κιβωτού Ολιστικής Παιδείας Ενόπλων Δυνάμεων, μέλος Συλλόγου Εφέδρων Πελοποννήσου- Μέλος Δημοσιογραφικών Ενώσεων. Διευθύντρια Δημοσίων σχέσεων UNESCO Πειραιώς και Νήσων και της International Action Art, Παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής ¨Μαζί στην Πρώτη Γραμμή. Μεταπτυχιακό στην Διαδικτυακή Δημοσιογραφία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση των άρθρων χωρίς την έγκριση της ιδιοκτήτριας .
Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.
Η μη αναφορά στην πηγή διώκεται ποινικά